avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita girant
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita girant

am fost pus la executare silita si mi sa blocat conturile in banca penyru ca sunt girant pentru altcineva desi respectivul are decizie judecatoreasca de executare silita inca din anul 2013.este correct din partea executorului judecatoresc ?multumesc
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 12:21, 28 Noiembrie 2014
daca sunteti girantg da. acesta este rolul girantului. de aceea este recomnadat sa consultai un avocat inainte de a accepta sa fiti girant.
Inainte sa fiti girant este necesar sa studiati bine persoana in favoarea careia girati.
Poprirea a fost instituita "la comanda" bancii sau a unei firme de recuperari creante ?
Daca varianta 2 este cea corecta - firma de recuperari - iata un articol din Codul Civil care s-ar putea sa va ajute (intr-o eventuata contestatie la executare) :

Art. 1602 - Noul Cod Civil

Accesoriile creanţei

(1) Creditorul se poate prevala în contra noului debitor de toate drepturile pe care le are în legătură cu datoria preluată.

(2) Preluarea datoriei nu are niciun efect asupra existenţei garanţiilor creanţei, afară de cazul când acestea nu pot fi despărţite de persoana debitorului.

(3) Cu toate acestea, obligaţia fideiusorului sau a terţului care a constituit o garanţie pentru realizarea creanţei se va stinge dacă aceste persoane nu şi-au dat acordul la preluare.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fyl fyl As dori sa stiu daca s-a mai intilnit un astfel de caz : Este posibil ca giranul unui credit,fara sa fie girant platitor,sa fie executat silit,fara ca ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul se expune la vreun risc? narcis-andrei narcis-andrei Am girat o nepoata care nu si-a mai putut plati datoria(90 mii E. din 2005) si isi vinde casa sa mai plateasca din datorii, mie banca imi opreste 30% din ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)