Nu va intereseaza "prin cine" va este poprita pensia, ci "de catre cine" - sper ca ati sesizat diferenta de sens.
Este mult de discutat pe aceasta tema ... Totul depinde de cum interpreteaza instanta vanzarea garsonierei dvs ... Daca se dovedeste ca ati facut-o cu rea-intentie pentru a scapa de repercursiunile calitatii de girant, actul de vanzare se va anula iar partile vor fi repuse in situatia anterioara vanzarii (spre executare).
Ce v-am intrebat in postarea anterioara nu era deloc "doar ca sa ma aflu in treaba".
Daca poprirea a fost ceruta de o firma de recuperare (datorita cesiunii creditului nepoatei) ati putea folosi prevederile art 1602 alin 3 din Noul Cod Civil :
Accesoriile creanţei
(1) Creditorul se poate prevala în contra noului debitor de toate drepturile pe care le are în legătură cu datoria preluată.
(2) Preluarea datoriei nu are niciun efect asupra existenţei garanţiilor creanţei, afară de cazul când acestea nu pot fi despărţite de persoana debitorului.
(3) Cu toate acestea, obligaţia fideiusorului sau a terţului care a constituit o garanţie pentru realizarea creanţei se va stinge dacă aceste persoane nu şi-au dat acordul la preluare.
Detalii:
[ link extern ]
Insa depinde f mult si de data la care creditul a fost cesionat (si daca a fost cesionat) - pentru a se stabili pe care cod civil ar urma sa va judecati dvs (vechi sau nou).