avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vreau sa cumpar o Garsoniera
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vreau sa cumpar o Garsoniera

Buna. Vreau sa cumpar garsoniera, dar nu platesc pretul integral. Platesc jumatate acum si jumatate la sfarsitul anului. Vreau sa stiu daca garsoniera o poate vinde daca are vreun credit la banca sau vreo ipoteca, sa nu aflu dupa ce o cumpar ca e girata pe undeva. Daca are vreo datorie nu o poate vinde nu? Eu nu am de pregtit acte la cumparare inafara de actul de identitate nu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98379 , utilizator 18:29, 23 Iulie 2012
Solicitati vanzatorului un extras de carte funciara la zi si verificati sectiunea sarcini.
Inainte de a cumpara puteti solicita un extras informativ de carte funciara. Faceti contract de vanzare-cumparare sau doar un antecontract? In primul caz este bine ptr. dvs. chiar si daca se instituie privilegiul vanzatorului pentru restul de pret, ceea ce este normal. La data cand veti achita integral , vanzatorul pe baza declaratiei, va degreveaza de sarcini. In cazul antecontractului solicitati inscrierea lui in cartea funciara si astfel nu va mai putea fi instrainta de catre vanzator.
Un imobil cu ipoteca nu se poate vinde numai cu acordul expres al creditorului, titularului dreptului de ipoteca.
Multumesc frumos pentru raspuns. Fac un contract de vanzare-cumparare cu priviliegiu. Mai am o intrebare eu sunt in Italia, as putea sa fac o imputernicire èentru mama legalizata aici, sa o trimit in romania cu care mama sa poata cumpara pe numele meu garsoniera doar sa fie semnatura ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera Andra Stan Andra Stan Doresc sa cumpar o garsoniera. Am incheiat un antecontract la notar cu mostenitorii defunctului care a fost proprietarul garsonierei si am platit jumatate din ... (vezi toată discuția)