avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... O problema complicata dilema poprire si executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

O problema complicata dilema poprire si executare

Cunosc o familie disperata, sunt bunicii+parintii+1 copil mic de 2 anisori. Acum incearca sa isi ridice repede o cabana sa aiba unde locui.
Problema lor este ca au luat 1 credit din care au achitat mai mult de jumatate(sau poate chiar 3/4, nu stiu sigur). Bunicii au girat cu imobilul in care locuiau cu totii. Banca i-a pus poprire batranului respectiv pe pensie in urma cu aproximativ 1 an. Acum le-a luat si casa, cred ca este vorba de un titlu executoriu(nu am vazut actele). Imobilul a fost scos la licitatie zilele trecute pentru o suma de 20 de ori mai mica decat valoarea reala a imobilului, dar din respect pentru acea familie nimeni nu s-a inscris la licitatie.
Intrebarea mea este poate banca si executorul sa le ia si casa si in acelasi timp sa fie in continuare activa si poprirea pe pensia batranului? Au voie asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
lilyanne, utilizator
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 14:38, 19 Aprilie 2013
Da, este legal sa se efectueze in paralel mai multe forme de executare.
Au voie sa utilizeze metode atat de drastice impotriva unui girant? Sama ce mai trebuie achitata este de aproximativ 12000 lei(nu stiu daca sunt incluse si penalitati sau nu) valoarea imobilului este cu mult, mult mai mare chiar nu pot fi ajutati cu nimic? Are rost sa mearga la un avocat sau la un consilier juridic sau nu?
In principiu un avocat ii poate ajuta. Dar sa gaseasca unul serios si care sa nu le ceara bani, ceea ce e cam greu.
oricum, imobilul se poate vinde la cel mai mare pret oferit, daca se prezinta 2 licitatori.
banca va cere vanzarea la licitatie doar pt creanta pe acre o au. Atentie banca va putea chiar lua casa in contul creantei fara a face vanzarea. daca cineva cumpara casa cu mai multi bani decat creanta bancii restul banilor le revin lor. O solutie ar fi ori un credit de refinantare care sa inchida creditul a carei executare se cere, ori sa vanda ei singuri casa pe piata libera si sa plateasca creditul. ca banii ramasi sa isi ia o casa mai mica mai ioftina etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unui contract de vânzare - cumpãrare prin neplata preþului plesamagdalena plesamagdalena s-a făcut vânzare - cumpărare în cazul unui imobil prin simulaţie,preţul acestuia urmând a fi virat prin bancă. Banii obţinuţi prin credit bancar ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Rate credit ipotecar biba_marius biba_marius buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)