avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea unui contract de vânzare - cumpãrare prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea unui contract de vânzare - cumpãrare prin neplata preþului

s-a făcut vânzare - cumpărare în cazul unui imobil prin simulaţie,preţul acestuia urmând a fi virat prin bancă. Banii obţinuţi prin credit bancar au fost folosiţi de cumpărător care este societate comercială şi nu de vânzător, bani care au fost daţi pur şi simplu cumpărătorului fără un înscris, în urma unei înţelegeri verbale. Imobilul a fost girat la bancă de cumpărător iar înainte de expirarea contractului de credit a fost refinanţat creditul şi imobilul girat băncii unde s-a făcut refinanţarea. Cumpărătorul nu a achitat creditul la refinanţare şi imobilul urmează să fie scos la licitaţie . Societatea cumpărătoare urmează să intre în faliment şi doresc să ştiu care este posibilitatea să anulez contractul de vânzare - cu,părare pentru a-mi recupera imobilul:stunned:
#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:31, 15 Februarie 2011
foarte vaga speta dumneavoastra. Depinde de foarte multe lucruri. Ce fel de imobil? S-a facut la notariat contractul de vanzare-cumparare? Este prevazut in contract ca s-a primit pretul? La ce fel de simulatie va referiti?

Eu practic inteleg ca urma sa se plateasca pretul si nu s-a platit ceea ce inseamna neexecutarea contractului. Dati in judecata cumparatorul si solicitati instantei rezolutiunea contractului, punerea in situatia anteriora, daune interese si plata cheltuielilor de judecata.

Nu e vorba deci de nulitate, ci de rezolutiune din punctul meu de vedere.
Explicati mai bine.Nu seintelege mare lucru
nu cred ca aveti vreo sansa. banii v-au fost virati in cont apartamentul fiind luat pe credit, mai departe nu aveti dovada scrisa ca apoi i-ati inmanat cumparatorului banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune paul_2008 paul_2008 Ma confrunt cu o mare dilema. Va rog dati-mi cateva sfaturi: - societatea comerciala la care lucrez a incheiat un contract de vanzare cumparare produse cu o ... (vezi toată discuția)
Acte ce nu pot fi atacate legat de o succesiune CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 speta: x are mostenitori si doreste sa imi lase mie un apartament , insa nu stiu prin ce act poate sa faca acest lucru ptr ca ulterior decesului lui x, sa nu ... (vezi toată discuția)