avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte ce nu pot fi atacate legat de o succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte ce nu pot fi atacate legat de o succesiune

speta: x are mostenitori si doreste sa imi lase mie un apartament , insa nu stiu prin ce act poate sa faca acest lucru ptr ca ulterior decesului lui x, sa nu poata fi atacat, vanzare -cumparare cumva sau renta viagera?

multumesc frumos
Bineinteles ca fiind vorba de un apartament,calea de a transfera dreptul de proprietate asupra acestuia este contractul de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica nu contractul de renta viagera.V-ati gandit cumva la un contract de intretinere?
da ,ma gandisem...multumesc frumos ptr raspuns
Va sfatuiesc sa platiti o suma lunara satisfacatoare,ca sa nu aveti probleme apoi pentru rezolutiunea contractului pentru neexecutarea de catre dvs prestatiei de intretinere.Aceasta in situatia in care veti incheia un astfel de act.
buna ziua.
cu contractul de intretinere puteti avea probleme . creditorul contractului se poate razgandi si daca vrea poate solicita rezolutiunea contractului . ar trebui sa va luati multe masuri de precautie.
eu va recomand contractul de vanzare-cumparare, incheiat la notar. vanzatorul sa aiba certificat medico legal care sa ateste ca este in deplinatatea facultatilor mentale la data instrainarii imobilului. de asemenea , recomand si prezenta a doi martori.
In conditiile date, intocmirea unui contract de vinzare cumparare ar trebui facuta in asa fel incit sa nu poata fi atacat pentru simulatie ; este vorba de realitatea si caracterul serios si proportional al pretului acestuia.Poate tot un contract de vinzare cumparare cu clauza intretinerii sau un contract veritabil de intretinere ar fi cele mai potrivite instrumente juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva sfaturi legat de un contract de intretinere azkan azkan Buna ziua. As vrea sa va relatez cat de cat problema ca sa ma fac perfect inteles. Eu agent imobiliar (PFA), necasatorit (la vara ma insor) sunt indragit de ... (vezi toată discuția)
Contract v/c parinte-fiu valeriaa valeriaa Buna ziua. Am doi copii majori. Eu si sotul meu dorim sa-i lasam unuia o casa la tara si celuilalt un apartament de 4 ori mai scump. Cum trebuie sa procedam ... (vezi toată discuția)
Reziliere notariala contract vanzare-cumparare uri uri In ce conditii se poate rezilia la notar un contract vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere, constand intr-o suma lunara pe care vanzatorul urma sa o ... (vezi toată discuția)