avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere .

Parinti mei sunt in viata si vor sa imi faca acest contract , dupa ce va muri unul din ei , se poate razgandi celalalt si sa anuleze acest contract ? chiar daca eu nu stau cu ei in casa , dar respect clauza de intretinere ?
In cazul unui astfel de contract de vanzare cumparare, rezolutiunea poate fi solicitata instantei doar in situatia in care nu veti respecta clauza de intretinere.
Nu are importanta daca locuiti sau nu cu parintii in aceeasi casa, atata timp cat respectati clauzele contractului.
In cazul unui astfel de contract de vanzare cumparare, anularea o poate face cel ramas in viata? Alta varianta de act care ar fi mai sigura pentru a nu avea probleme cu parintii a nu se razgandi sau ...., sau cu celelate surori ? Cum ma sfatuiti ? Multumesc ! Astept !
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
florentina1977, utilizator
Daca in contractul de vanzare cumparare este prevazut ca pentru ambii trebuie sa prestati intretinere, rezolutiunea o poate solicita si cel ramas in viata.
Acesta insa trebuie sa demonstreze cu inscrisuri, martori (intr-un eventual proces in instanta) ca Dvs. nu i-ati prestat intretinere.
Daca mai aveti si alti frati/surori, cel mai indicat este sa faceti acest contract de vanzare cumparare cu cauza de intretinere si sa va respectati obligatiile prevazute in contract.
Sa pastrati orice dovezi privind prestarea intretinerii catre parinti pentru a le utiliza intr-un eventual proces de rezolutiune a contractului de vanzare cumparare.
In cazul contractului de vanzare cumparare rezolutiunea nu poate avea efect decat in cazul nerespectarii clauzelor ,de catre una din partile contractante.Pentru a nu avea probleme este bine sa aveti in permanenta posibilitatea de a face dovada ca a-ti respectat clauza de intretinere si astfel nimeni nu mai poate rezilia un astfel de contract. Bineinteles, conteaza ca si actul sa respecte toate cerintele de forma ce sunt prevazute in lege.

Nu am specificat ca urmeaza sa imi faca acest act , deorece asteptam sa iasa actele de la cadastru , pentru ca le reactualizeaza , sunt vechi din 39 . Ce clauze sunt: standard sau trebuie sa le cer eu? Si care ar fi cele mai sigure ? Pentru a nu avea probleme cu surorile ? Multumesc pentru raspunsuri .

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa si pamant costel42kos costel42kos Mamaia mea poate sa-mi vanda/doneze casa si pamantul fara ca, copii ei, adica parintii mei si matusa mea sa poata avea dreptul dupa deces la aceste bunuri. ... (vezi toată discuția)