avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa si pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa si pamant

Mamaia mea poate sa-mi vanda/doneze casa si pamantul fara ca, copii ei, adica parintii mei si matusa mea sa poata avea dreptul dupa deces la aceste bunuri. Mentionez ca acum mamaia sta in casa parintilor mei, si nu se intelege cu cu ei.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:48, 1 Aprilie 2012
contract de vanzare.
Pnetru a nu fi hartuit dupa decesul mamaei, este indicat ca aceasta sa va faca un contract de vanzare - cumparare in care sa fie trecute unele clauze referitoare la obligatiile ce le asumati pentru ajutorul dumneaei.
Actul de donatie este atacabil pentru incalcarea rezervei succesorale a descendentilor directi (cei doi copii ai bunicii) dac, dupa decesul bunicii, se va constata ca rezerva descendentilor a fost incalcata.

Actul de intretinere este prezumat de codul civil ca fiind cu titlu gratuit daca este incheiat cu un descendent. Pentru a paraliza o posibila actiune a celor doi copii va trebui sa aveti grija sa strangeti dovezile care pot atesta prestarea efectiva a intretinerii.

Nici contractul de v/c nu este infailibil daca el imbraca aceasta forma doar pentru a masca o donatie. Descendentii directi vor putea dovedi simulatia (deghizarea actului de donatie intr-unul de v/c) cu orice mijloace de proba. Daca veti incheia cu adevarat un act de v/c (cu plata efectiva a pretului) ar trebui sa aveti grija sa pastrati proba platii pretului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea contract v/c in baza art.1091 din ncc. AlexGM AlexGM Dupa decesul parintilor, unul dintre cei doi copii ai acestora afla ca pe numele celuilalt copil, parintii au intocmit un contract de V/C al apartamentului cu ... (vezi toată discuția)
Apartament contract de vanzare cumparare donatie sau mostenire? ankadaraban ankadaraban Buna ziua. Numele meu este Ana vreau sa aflu cum e mai sigur ,mai bine si mai ieftin sa primesc apartamentul, proprietate personala a bunicii mele care ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti ,daca tata a vandut casa cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera la una din surori ,fiind singurul lui bun, ... (vezi toată discuția)