avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament contract de vanzare cumparare donatie sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament contract de vanzare cumparare donatie sau mostenire?

Buna ziua. Numele meu este Ana vreau sa aflu cum e mai sigur ,mai bine si mai ieftin sa primesc apartamentul, proprietate personala a bunicii mele care doreste din toata inima sa mi-l lase mie.Avand in vedere ca ea are 3 copii ,suntem 6 nepoti, nu vreau sa am probleme in timp cu ei.Sunt casatorita in Italia si as mai dori sa stiu sotul ce drepturi are la acest apartament,trebue ceva anume sa fim amandoi proprietari?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
ankadaraban, utilizator
Cel mai recent răspuns: ankadaraban , utilizator 09:07, 29 Martie 2013
1) De mostenit nu puteti sa-l mosteniti. Parintele tau si fratii parintelui tau au drept la mostenire
2) Act de V-C ar fi bine,dar cu timpul daca vei divorta de sotul tau,are si el drept la 50% din valoarea imobilului.
3) Donatia ar fi mai sigura.
Vreau ca eu si sotul sa avem drepturi egale la el,dar nu vreau sa fiu atatcata de restul familiei dupa decesul bunicii.
Ce taxe sunt la un contract V-C?
Taxele ptr contract V-C sunt in functie de valoarea imobilului. Mergeti cu bunica la un notar,acolo vi se va spune ce pasi aveti de facut si cat veti avea de plata.
va multumesc mult
Contract de intretinere si incercati sa aduceti si descendentii bunicii ca declaranti in act. Vanzare cumparare este o solutie dar sigur nu dati pret asa ca poate fi atacat printr o actiune in simulatie . In afara de donatie exclusiva facuta catre dvs, daca nu ati adoptat un regim matrimonial , bunul devine comun. La intretinere insa va obligati sa aveti grija de bunica dvs.

Alte discuții în legătură

Casa bunicilor moniqe moniqe Bunicii mei au 4 copii dintre care unul a decedat, mai exact mama mea, acum bunici vor sa imi lase mie casa, cum se poate proceda? trebuie neaparat act ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare intre parinti si unul dintre copii Nico Melavi Nico Melavi Buna ziua. Sotul meu are un frate cu care nu tine legatura de ani de zile. De curand a aflat ca intre acest frate si parinti s-a incheiat un contract de v-c ... (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare Emil15 Emil15 Buna ziua, Tatal meu a decedat si am aflat ca a facut un act fictiv de vanzare cumparare a unui apartament , spun fictiv pentru ca persoana caruia i-a ... (vezi toată discuția)