avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CASA BUNICILOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CASA BUNICILOR

Bunicii mei au 4 copii dintre care unul a decedat, mai exact mama mea, acum bunici vor sa imi lase mie casa, cum se poate proceda? trebuie neaparat act vanzare cumparare, am inteles ca este foarte costisitor, sau se poate face si altceva, donatie, testament?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:44, 30 Martie 2013
Ceilalti copii nu pot fi inlaturai de la mostenire, chiar daca va face testament.

Este mai costisitor contractul de vanzare-cumparare, dar este mai sigur.
Ar mai fi donatia insa este mai usor de atacat de mostenitorii rezervatari.Testamentul nu este o solutie viabila deoarece in Romania defunctul nu poate dispune de toata masa succesorala.
Contractul de vanzare cumparare ramane cea mai sigura solutie.
atat donatia cat si testamentul sunt supuse reductiunii liberalitatilor excesive pt cota de rezerva succesorala care o incalca celorlalti mostenitori indreptatiti la aceasta. Contractul de vanzare cumparare daca nu se da pret este in fapt donatie, care la decesul bunicilor printr o actiune in simulatie se va transforma in donatie si supusa reductiunii .
Fie faceti contract de vanzare cumparare cu pret care sa se vada, transfer bancar....
Fie faceti un contract de intretinere, incercati sa I aduceti pe copii bunicilor declaranti in act ca sunt de acord si consimt cu instrainarea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau testament? aselajusto aselajusto buna , am un apartament lasat de la parinti mei care ,inca traiesc nu am bani sa fac intabulare sau contract de vanzare cumparare , cum as putea sa procedez ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie? remus_agigea remus_agigea Buna dimineata. Bunicii mei ar dori sa fie siguri ca locuinta pe care o poseda va intra, dupa moartea lor, in posesia mea. Ca si mostenitor legal, in acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire vasimarian13 vasimarian13 cum pot trece proprietatea parintilor pe numele meu cu efort birocratic si financiar minim?mentionez ca ambii parinti traiesc si mai am 2 surori.va multumesc ... (vezi toată discuția)