avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune

Ma confrunt cu o mare dilema. Va rog dati-mi cateva sfaturi:
- societatea comerciala la care lucrez a incheiat un contract de vanzare cumparare produse cu o firma,iar eu am trecuta in contract o penalitate de 0,2 % pe zi de intarzire in caz de nelivrare la termen. As putea obtine acea penalitate, dar eu doresc rezolutiunea contractului, deoarece acele produse faceau parte dintr-un ansamblu pe care trebuia sa-l vand unei alte firme cu care nu am contract sau comanda. Plata acestor produse trebuie facuta de catre noi 30 de zile de la livrare, dar eu nu mai sunt interesat de livrare, deoarece au intarziat vanzatorii mai mult de 10 zile, iar beneficiarul meu mi-a comunicat ca nu mai este interesat de acel ansamblu. Adaug faptul ca nu am prevazut in contractul in care eu sunt cumparator vreun pact comisoriu de rezolutiune. Pot refuza primirea acelor produse, comunicandu-i vanzatorului ca in cazul in cazul introducerii in instanta a unei actiuni voi invoca exceptia de rezolutine a contractului pentru nepredarea la termen.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 15:57, 7 Noiembrie 2008
Ati putea invoca si exceptia de neexecutare a contractului, insa de preferat este sa-l notificati pe debitor ca doriti rezolutiunea contractului pentru neexecutarea la termen a contractului, ceea ce determina p[unerea sa in intriziere si posibilitatea promovarii unei actiuni in rezolutiune
In cazul in care vanzatorul ma va actiona in judecata solicitand executarea obligatiei de a face de a prelua marfa, voi putea solicita rezolutiunea contractului, pe calea unei cereri reconventionale. ce parare aveti ? Consider ca nu este posibila invocarea exceptiei de neexecutare, avnd in vedere ca obligatiile noastre nu sunt simultane, trebuie sa achit pretul la 30 de zile de la livrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de vanzare cumparare produse paul_2008 paul_2008 Ma confrunt cu o mare dilema. Va rog dati-mi cateva sfaturi: - societatea comerciala la care lucrez a incheiat un contract de vanzare cumparare produse cu o ... (vezi toată discuția)
O speta de la facultate vwx vwx Buna ziua. Sunt student in anul II la Drept in cadrul UB si am intalnit o speta care mi-a pus ceva probleme. Cum nicio explicatie primita pana acum nu a reusit ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu vs exceptia de neexecutare Woland Woland Am un contract sinalagmatic intre A si B in care este inserat un pact comisoriu de gradul 4 in favoarea lui A (daca B nu isi indeplineste obligatiile in termen ... (vezi toată discuția)