avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Banca a cesionat creanta la o firma de recuperari debite. Eu in calitate de garant ipotecar, nu am primit nicio notificare de la respectiva firma ci doar asociatul meu care nu este in tara (este cetatean italian). Am fost sa discut ce cei de la respectiva firma si fara nicio notificare sau adresa scrisa, mi-au spus ca pana luni sa le dau 4000 de euro ca sa-mi dea dreptul sa-mi pot vinde eu apartamentul (este singura locuinta in care stau cu fiica mea). In caz contrar, il vor executa silit. Ce pot face si cum sa procedez? Eu nu am in momentul acesta 4000 de euro...poate raspunde si asociatul meu? si cum se procedeaza? Multumesc anticipat pentru raspuns. Este urgent!!! #-o
Cel mai recent răspuns: Madalina Micu , 13:31, 17 Septembrie 2014
Nu aveti de ce sa platiti pana luni suma de 4000 euro, nu mentionati daca aceasta este intreaga datorie sau nu. Firma de recuperari trebuie sa va notifice si pe dvs. ca a intervenit o schimbare de creditor si ca in cazul in care debitorul nu plateste debitul se va indrepta impotriva dvs. pentru recuperarea salei prin executarea silit a garantiei imobiliare. Executarea silita se face de catre un executor judecatoresc si in cadrul acestei proceduri puteti formula contestatie la executare daca sunt aspecte care nu vi se par a fi in regula. Totodata puteti ajunge la o intelegere de plata cu creditorul.
multumesc pentru raspuns. Debitul este de 28.000 de euro. deci nu m-au notificat si pe mine..ieri cand am vorbit la telefon cu un angajat de la firma de recuperari, mi-a spus ca daca luni nu dau 4000 de euro, vod da dosarul la executare. Repet, totul a fost verbal, nimic scris. Nici macar o notificare. Ce pot face in aceasta situatie?
Intrucat debitorul nu intelege sa achite debitul de 28000 euro, creditorul se va indrepta impotriva dvs. In mod normal ar trebui sa va notifice ca debitorul nu a achitat datoria si ca urmeaza a se incepe executarea silita. Orice executare silita, dupa incuviintarea instantei, incepe cu o somatie prin care este pus in vedere debitorului respectiv garantului in cazul dvs. sa achite in termen de 15 zile suma totala de plata in caz contrar se va proceda la vanzarea la licitatie a imobilului ipotecat. Aceasta procedura dureaza cateva luni.
Vorbiti si cu debitorul si intrebati-l cum procedeaza pentru plata restantei.
Daca va hotarati sa faceti plati catre firma de recuperari trebuie sa va asigurati ca platiti noului creditor, acesta este motivul pentru care trebuie sa va puna la dispozitie toate actele din care reiese ca au preluat creanta in discutie.
Ati putea sa discutati cu un avocat, aratandu-i actele pe care le aveti - contract de ipoteca, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi executat silit de catre o firma de recuperari creante ? supersudsrl supersudsrl Am luat un credit de nevoi personale de la banca in 2008 pentru care am semnat eu si sotia. Acum datorita problemelor financiare personale nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta. notificarea mihaigiu mihaigiu O banca este creditoarea de o creanta garantata cu ipoteca imobiliara (in valoare de 100.000 Euro) impotriva un debitor care este in insolventa. In data de ... (vezi toată discuția)
Executare silita nely39 nely39 tatal meu are odatorie de 11500 euro la o firma de recuperari din cauza unei creante a fratelui meu .tatal meu a garantat cu ipoteca pe apartament ;nu poate ... (vezi toată discuția)