avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordinul prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordinul prefectului

Buna ziua,povestea este urmatoarea:suntem doi frati,mama i-a vandut fratelui mai mare o parte din 500 mp.Acum ca sa-mi vanda si mie trebuie sa facem cadastru dar rezulta ca din noile masuratori sunt 544 mp.As dori sa stiu cum pot obtine cei 44 mp in plus(ne incadram in procentul de 10% care este acea marja de eroare?)De la primarie mi s-a spus ca trebuie sa intocmesc un dosar sa pot obtine(fara vanzare-cumparare acesti metrii care au reiesit in plus) prin Ordinul Prefectului.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 23:56, 7 Octombrie 2012
Daca terenul vandut de mama a avut la baza un titlu de proprietate nu cred ca se mai poate emite un nou titlu. Atunci cand s-a emis acesta a avut la baza tot ce detinea persoana conform registrului agricol. Nu ati mentionat actele care au stat la baza vanzarii catre fratele dvs. La cadastru procentul este mai mic , nu 10%. In baza caror acte detinea mama suprafata de teren ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara proprietar van_allen78 van_allen78 In 1990 unchiul meu, O.T., a primit , cu legea 18,o supraf. de 10 ari teren cu titlu de proprietate, aferenti casei unde locuia.terenul era schitat de comisia ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie trecut in actele de succesiune? luciffere luciffere Buna ziua. Am urmatoarea speta: In anul 1975 tata si mama au cumparat o casa de 100 mp si teren cu drept de folosinta de 129 mp (cu tot cu casa). In anul 1977 ... (vezi toată discuția)