avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in anul 1995, am intrat in posesia unui titlu de proprietate eliberat ca urmare a depunerii cererii de reconstituire a dreptului de proprietate pentru suprafetele de teren cu care tatal meu a intrat in CAP si care erau inscrise in registrul agricol inainte de colectivizare. Pana la eliberarea titlului de proprietate mi s-a eliberat o adeverinta de proprietate cu toata suprafata de teren ceruta, respectiv 2.35 ha. Mentionez ca sunt singurul mostenitor legal al parintilor mei, calitate consfintita prin certificatul de mostenitor unde se stipuleaza clar ca alti mostenitori NU SUNT.
Cand am ridicat titlul de proprietate, am constatat ca pe el era trecuta, ca mostenitor, inca o persoana, o sora a tatalui meu, decedata si ea, despre care stiu ca a locuit intrun alt judet , dar nu cunosc exact localitatea. Cei de la primarie nu au fost prea cooperanti pt a ma lamuri ce este cu aceasta persoana care a aparut pe titlul de proprietate.
De atunci (1995) am facut cateva incercari de a gasi aceasta persoana, eventual descendenti ai ei, dar fara rezultate.
Data fiind situatia prezentata, ce pot sa mai fac in continuare avand in vedere ca a trecut ceva timp de atunci. Mai pot ataca titlul de proprietate in sensul scoaterii matusii mele de pe el ( ceea ce imi doresc)? Care ar fi procedura de urmat in acest sens? Daca nu se mai poate, care ar fi calea de urmat pentru a iesirea din indiviziune?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:14, 6 Octombrie 2012
In calitatate de persoana indreptatita, procedural-amiabil, adresati-va Institutiei Prefectului sau Arhivelor Nationale (alte institutii care gestioneaza acest fond arhivistic), pentru a avea un raspuns la situatia de fapt, precum si accesul indreptatit la intreaga documentatie originala care a motivat, argumentat si determinat in conditiile legii emiterea de catre institutia abilitata a Titlului de proprietate.
Ulterior, caile de urmat va apartin decizional, atat in instanta, cat si de comun acord intre parti.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
eraz, utilizator
Multumesc!! In situatia in care , dupa studiul documentatiei, reiese clar ca s-au strecurat greseli (mai mult sau mai putin intentionate, pt ca altfel nu avea ce sa caute acea persoana in titlu), carei institutii ma adresez? Se mai poate ataca acest titlu?
Pe numele cui este rolul fiscal?
Rolul este pe numele meu.
Va adresati institutiei care a emis Titlul de proprietate, anexand numai in copie actele si documentele care sustin demersul dumneavoastra.
Daca raspunsul institutiei va este favorabil, aceasta va emite un Titlu-duplicat dupa conditionarea prin raspuns a depunerii de catre dumneavoastra a celui original. Duplicatul va avea continutul corect.
Erorile materiale in inscrisuri publice sunt oarecum frecvente, asemenea anilor 1950: popescu/topescu... sau in prezent: decizie a primariei prin care vanzatorul ramane in continuare proprietar, desi exista un cumparator inscris in actul de V/C.

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui certificat de succesiune wiki55 wiki55 Deoarece sunt o persoana cu grave probleme de sanatate, ce ma impiedica sa ma deplasez, ma vad nevoita sa apelez la bunavointa dumneavoastra, rugandu-va sa ma ... (vezi toată discuția)
Constituire drept legea 18/91 in baza registru 1951/1955 ? bukinst bukinst Comsia de aplicare a Legii 18/1991 a constituit dreptul de proprietate pentru un cetatean care nu figura in registrul agricol 1959/1963. La sesizare s/a facut ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni CostelIosub CostelIosub Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui. In 1961 a fost inscrisa in registrul ... (vezi toată discuția)