avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Taxã menþinere brevete de invenþie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Taxã menþinere brevete de invenþie

buna ziua, am si eu cateva nelamuriri legate de plata taxelor de mentinere brevete, nu am reusit sa primesc vreun raspuns pana acum, m-am gandit sa incerc si la dvs:)
intrbearile ar fi urmatoarele:

1. poti plati taxele de mentinere fara a avea calitatea de reprezentant in fata OSIM a titularului?
2. cum se face plata taxelor, prin OP sau altfel? ar fi util ceva la distanta, caci nu suntem in bucuresti..
3. Cand se face plata, OSIM remite vreo dovada ca am efectuat plata sau ni se da vreo confirmare oficiala cum ca am facut plata si ca banii au ajuns in contul OSIM?
4. Daca avem mai multe brevete detinute de diverse persoane, putem face deodata o plata pentru mai multe brevete sau trebuie cate o plata pentru fiecare brevet in parte? (avand mai multe brevete, ar fi mai usor sa platim o data pentru toti, si nu sa facem cate o plata pentru fiecare)
multumesc mult de tot!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Ropatent , Consultant proprietate industriala 15:42, 5 Decembrie 2012
1 nu este f clar- titularul are un alt reprezentant? in caz ca da, atunci nu puteti plati taxa fara sa aveti mandatul titularului (titularul poate ca vrea sa renunte, sau incheie o tranzactie de retragere a brevetului). nu puteti face acte procesuale daca nu aveti mandat de reprezentare din partea titularului de drept. In alta ordine de idei, in cazul in care titularul este prietenul dvs, si doreste mentinerea in vigoare, puteti face plata, dar nu in calitate de reprezentant al titularului ci ptr titularul insusi
2 da se poate prin OP
3 plata taxelor de mentinere in vigoare se face in termenul prevazut de lege adica ele sunt datorate incepând din anul 3si pana in anul 20 de protectie. Ele se achita anual, pana la inceperea anului de protectie respectiv.
4. plata taxelor de mentinere in vigoare se face ptr fiecare brevet in parte. la plata trebuie sa identificati brevetul caruia ii este destinata taxa.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
edipav, utilizator
Puteti face plata, dar totusi trebuie sa va justificati calitatea in care o faceti. Iar cand efectuati plata, este foarte important sa aratati la titlul platii: brevet de inventie RO........., taxa mentinere in vigoare pentru anul....si valoare ei(atentie la valoare pentru ca difera de la an la an) ,. Asadar , este foarte important sa aratati nr brevetului, pentru ce an efectuati plata si cuantumul.

[Editat - va rog nu va postati datele de contact si in mesaje, le aveti in profilul de consultant. Multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere drepturi osim Pixelut Pixelut Cu ani in urma am inregistrat la OSIM un model industrial, primind in acest sens si un certificat. Datorita neplatii taxelor de intretinere am fost decazut ... (vezi toată discuția)
Brevet mroby mroby Bună ziua, as avea o întrebare, poate ma puteți indruma. Exista o societate comerciala care a brevetat un produs însă contra cost vor sa dea acceptul ca ... (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)