avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concedii neimpozitabile????
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concedii neimpozitabile????

concediu d risc,maternal si de crestere se impoziteaza?
c.de risc se plateste cu 75%din brut neimpozitabil?
c .de maternitate se pateste cu85% din brut din ultm 6 luni?si e neimpozitabil?
c de crestere se plateste cu 85%din net p ultm 12 luni(care includ si lunile d c.de risc si pre-post nu?

Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 15:28, 5 Octombrie 2012
eu d miercuri intru in c d risc pana la sf lu decembrie...dupa intru in pre-post...pt pre-post care incepe in ianuarie...de calc 85%din ultm 6 luni/brut aferente c.pre-post(adik si kat am fost in risc nu?
Extras din CF actualizat la 06.09.2012:
"Art. 42 În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specială, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum şi cele de aceeaşi natură primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii; "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ccc si pre-post ContSters243704 ContSters243704 concediu pre-post natal are aceasi metoda d calcul ca si c d risc doar ca e 85 % dinmediua veniturilor din ultm 6 luni? si cum se calc ccc si se ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)