avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie concediu de risc maternal

cum se calculeaza concediul de risc maternal?
Cel mai recent răspuns: ContSters243704 , utilizator 16:29, 15 Ianuarie 2013
Pe durata concediului de risc maternal salariata are dreptul la indemnizaţie de risc maternal, care se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat. Cuantumul indemnizaţiei este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate în cele 10 luni anterioare solicitării, pe baza cărora s-a achitat contribuţia de asigurări sociale de stat. Pentru indemnizaţia de risc maternal nu se datorează contribuţia de asigurări sociale de stat. Durata concediului de risc maternal reprezintă perioadă asimilată stagiului de cotizare.

Calculul şi plata indemnizaţiei de risc maternal se fac lunar de către angajator, cel mai târziu o dată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna în care se acordă concediul de risc maternal.

Mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ] /
ok....dar care e formula de calcul.... e 75% din brut din media ultimelor 6 luni? se calcueaza ca la concediul pre-post?
Concediul de risc maternal reprezinta 75% din media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care se acorda concediul.

Un exemplu de calcul pentru concediile medicale regasiti aici: [ link extern ]
deci s calc din contrib la stat p ultm 6 luni sau din salariul meu =brut de baza p ultm 6 luni?k eu am 2003 lei salar d brut p contract ,,si mie mi-a calc din mai putin adik din 1613 lei si mi-a scazut 10,5 acontributia la asig sociale, au zis d la hr k nu s calc din media veniturilor mele brut p ultm 6 luni adik 2003 x6, ci din media contrib la asig soc sau stat din ultm 6 luni.e adev?

la fel s calc si pre-post natal sau ala s calc din salar brut din contract d 2003 lei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii neimpozitabile???? ContSters243704 ContSters243704 concediu d risc,maternal si de crestere se impoziteaza? c.de risc se plateste cu 75%din brut neimpozitabil? c .de maternitate se pateste cu85% din brut din ... (vezi toată discuția)
Calcul ccc si pre-post ContSters243704 ContSters243704 concediu pre-post natal are aceasi metoda d calcul ca si c d risc doar ca e 85 % dinmediua veniturilor din ultm 6 luni? si cum se calc ccc si se ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de risc maternal ContSters243704 ContSters243704 cred ca au claculat gresit banii p co d risc d luna asta eu am un salar brut d 492 euro * 4.5059(euro din 30 noiembrie)=2216.90 lei/ brut * 75%( din brut pt ... (vezi toată discuția)