avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... RTP si VTP gaze naturale la asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

RTP si VTP gaze naturale la asociatiile de proprietari cf legislatiei in vigoare

As vrea sa stiu care este diferenta intre RTP si VTP (in afara perioadei de timp) si obligativitatea efectuarii acestor servicii! De asemenea exemple de tarife si daca este diferenta de tarif intre cei contorizati si cei care nu au contor!
Da. Exita diferente. Sunt tarife diferite...
Dar mai concret care este problema?
La RTP se executa aceleasi operatii ca la VTP, plus efectuarea probei de rezistenta si de etanseitate la presiune a intregii instalatii, conform prevederilor din Normele tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale.
Multumesc! Inca o intrebare:urmatoarea VTP se va face la 2 ani?Obligatoriu?
VTP-ul se face obligatoriu la maximum 2 ani, conform cu evidenta executarii acesteia tinuta la asociatie si la firma prestatoare.
Se face si cand apar probleme, contra cost, deci nu se asteapta 2 ani.
Functie de ritmicitatea executarii VTP-ului la 2 ani se face RTP-ul la 10 ani, astfel revizia din anul respectiv inlocuind verificarea.

Poate ma veti considera prost (din aceasta cauza nu am intervenit pana acum), dar ma roade curiozitatea: ce inseamna R.T.P. si V.T.P.?

Alte discuții în legătură

Revizie tehnica gaze, odata la 2 si la 10 ani ! Aelissa Aelissa Buna ziua ! Am cumparat un apartament, am trecut utilitatile pe numele meu, iar in vara am fost notificata de Engie sa fac revizia tehnica de 2 ani. Acum, m-au ... (vezi toată discuția)
Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de imobil neverificata dboariu dboariu In imobilul in care locuiesc exista 2 apartamente care au centrale proprii, iar restul sunt deservite de o centrala termica veche, care este o adevarata bomba. ... (vezi toată discuția)