avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revizie tehnica gaze, odata la 2 si la 10 ani !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revizie tehnica gaze, odata la 2 si la 10 ani !

Buna ziua ! Am cumparat un apartament, am trecut utilitatile pe numele meu, iar in vara am fost notificata de Engie sa fac revizia tehnica de 2 ani. Acum, m-au notificat ca trebuie sa fac revizia tehnica care este ceruta de ei, odata la 10 ani. Este logic sau legal sa ceara sa se faca o noua revizie dupa 2 luni ? Ce ar putea face in plus fata de revizia de acum 2 luni ?
Multumesc frumos pt raspunsuri !
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
Aelissa, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:46, 21 Septembrie 2022
Revizia la 2 ani se efectueaza la instalatia din apartamente, iar revizia la 10 ani se efectueaza la intreaga instalatie care alimenteaza apartamentele. Posibil ca termenele de revizie sa fi fost apropiate.
Procedura este diferita. De exemplu, la revizia de 10 ani se efectueaza o proba pneumatica a intregii instalatii, iar la revizia de 2 ani, nu.
Multumesc pt raspuns !
Una este verificarea tehnica periodica, la 2 ani, cealaltă este revizia tehnica periodica, la 10 ani. Acum ceva timp știam ca ANRE avea un proiect de ordin care sa interzică VTP la 2 ani, dacă pica în același an cu RTP la 10 ani. E și logic. Ar trebuia va dea banii înapoi pe VTP, dacă vor RTP acum, sau să vi-i scadă din prețul RTP. RTP cuprinde tot ce se face în VTP.

Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le-am trimis un mesaj in care i-am rugat sa amane revizia de 10 ani, fiindca nu s-a schimbat nimic de cand a fost facuta ultima revize in urma cu 3 luni, apartamentul fiind inca in renovare, nu are nici aragaz, nici centrala. Ce sa verifice in plus ? Astept sa-mi raspunda. Nici mie nu-mi pare logica notificarea lor pt inca o revize. Este doar o metoda de a pacali clientul.
In cadrul reviziei la 10 ani se face revizia intregii instalatii aferente blocului/ scarii de bloc. Ma indoiesc ca se poate amana daca nu o cere asociatia de locatari sau locatarii din toate apartamentele.

Alte discuții în legătură

Rtp si vtp gaze naturale la asociatiile de proprietari cf legislatiei in vigoare Maria Bezsan Maria Bezsan As vrea sa stiu care este diferenta intre RTP si VTP (in afara perioadei de timp) si obligativitatea efectuarii acestor servicii! De asemenea exemple de ... (vezi toată discuția)
Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)
Acte revizie tehnica periodica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale mirela19792000 mirela19792000 Buna ziua. Am primit o notificare de la ENGIE pentru efectuarea revizie tehnice periodice a instalatiei de utilizare a gazelor naturale pana pe 26.07.2018. Eu ... (vezi toată discuția)