Buna seara,
Locuiesc intr-un bloc ,la et 2 (ultimul), unde sunt 3 apartamente pe palier .Eu si una din vecinele mele de pe palier vrem sa mansardam podul doar pe suprafata apartamentelor noastre , dar refacem tot acoperisul.. Din discutiile purtate cu asociatia de locatari (care nu vor sa faca nici o reparatie la acoperisul care este intr-o stare degradabila,din cauza locatarilor care nu vor sa dea bani pt reparatii) am ajuns la un compromis : ei sunt deacord sa ne dea semnaturile pt mansardare si reparatii totale la acoperisul blocului in baza proiectului ....Dar din cele 10 apartamente , 3 apartamente s-ar putea sa nu ne dea acceptul..!!
Intrebarea mea este , ce procent avem nevoie de semnaturile proprietarilor , ca sa putem incepe lucrarile ,100%?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem pt a putea incepe mansardarea? Proiect ,aprobarea locatarilor ,aprobare de la primarie,? Ne trebuie alte aprobari ? Sper ca ma puteti ajuta ..!
Daca vreti sa deveniti proprietari ai acestei mansarde trebuie sa aveti acceptul tuturor. Am avut un caz cand un proprietar a vrut sa cumpere o boxa pe casa scarii. Cum nu putea obtine acceptul tuturor proprietarilor, s-a gasit solutia printr-un contract de concesionare pentru 49 de ani, perioada pentru care a si platit o suma echivalenta cu chiria pe 49 de ani. Avem mai multe asemenea boxe si sunt inchiriate de proprietari , toate la acelasi pret. S-a anexat la contract acordul a 50% +1 din care obligatoriu vecinii imediat de langa boxa respectiva.
S-a afisat contractul 2 luni si nu a fost contestat de nimeni. A trecut aproape un an de atunci.
Poate va foloseste experienta noastra.
Va multumesc mult pt raspunsul dat ,dar prefer varianta cu 100% si sper sa reusim !
Imi puteti spune ,va rog, exista vreo lege prin care sa obligam proprietarii la reparatia acoperisului? Poate asa ii consrtangem putin si poate vor ceda in favoarea noastra !
Va multumesc !
Desigur, legea 230/2007 si normele de aplicare.
Toti proprietarii sunt obligati sa suporte cheltuielile cu reparatia teraselor si oricarei suprafete sau instalatie comuna proportional cu cota indiviza de proprietate ( functie de suprafata utila a apartamentului fiecarui proprietar).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pod la mansarda
Bogdan_Escu
Buna ziua,
Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou.
Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)