avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... MANSARDAREA UNUI ACOPERIS DE BLOC....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

MANSARDAREA UNUI ACOPERIS DE BLOC....

Buna seara,
Locuiesc intr-un bloc ,la et 2 (ultimul), unde sunt 3 apartamente pe palier .Eu si una din vecinele mele de pe palier vrem sa mansardam podul doar pe suprafata apartamentelor noastre , dar refacem tot acoperisul.. Din discutiile purtate cu asociatia de locatari (care nu vor sa faca nici o reparatie la acoperisul care este intr-o stare degradabila,din cauza locatarilor care nu vor sa dea bani pt reparatii) am ajuns la un compromis : ei sunt deacord sa ne dea semnaturile pt mansardare si reparatii totale la acoperisul blocului in baza proiectului ....Dar din cele 10 apartamente , 3 apartamente s-ar putea sa nu ne dea acceptul..!!
Intrebarea mea este , ce procent avem nevoie de semnaturile proprietarilor , ca sa putem incepe lucrarile ,100%?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem pt a putea incepe mansardarea? Proiect ,aprobarea locatarilor ,aprobare de la primarie,? Ne trebuie alte aprobari ? Sper ca ma puteti ajuta ..!

Va multumesc anticipat !
Mihaela Pop


Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:59, 25 Ianuarie 2009
Daca vreti sa deveniti proprietari ai acestei mansarde trebuie sa aveti acceptul tuturor. Am avut un caz cand un proprietar a vrut sa cumpere o boxa pe casa scarii. Cum nu putea obtine acceptul tuturor proprietarilor, s-a gasit solutia printr-un contract de concesionare pentru 49 de ani, perioada pentru care a si platit o suma echivalenta cu chiria pe 49 de ani. Avem mai multe asemenea boxe si sunt inchiriate de proprietari , toate la acelasi pret. S-a anexat la contract acordul a 50% +1 din care obligatoriu vecinii imediat de langa boxa respectiva.
S-a afisat contractul 2 luni si nu a fost contestat de nimeni. A trecut aproape un an de atunci.
Poate va foloseste experienta noastra.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
Adriantot, moderator
Va multumesc mult pt raspunsul dat ,dar prefer varianta cu 100% si sper sa reusim !
Imi puteti spune ,va rog, exista vreo lege prin care sa obligam proprietarii la reparatia acoperisului? Poate asa ii consrtangem putin si poate vor ceda in favoarea noastra !
Va multumesc !
Desigur, legea 230/2007 si normele de aplicare.
Toti proprietarii sunt obligati sa suporte cheltuielile cu reparatia teraselor si oricarei suprafete sau instalatie comuna proportional cu cota indiviza de proprietate ( functie de suprafata utila a apartamentului fiecarui proprietar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acoperisul blocului vasiledela4 vasiledela4 Buna locuiesc la ultimul etaj am si am avut probleme cu izolatia a picat tavanul in bucatarie si in balcon am facut sedintia iar cei prezenti au spus sa ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis + modificare eukata eukata Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 3 tronsoane de apartamente (3 apartamente/etaj). Acoperisul de deasupra apartamentului meu a ramas singurul nereparat, ... (vezi toată discuția)