am divortat in urma cu 4 ani,
in hotararea de divort nu scrie decat de la ce ora la ce ora are program copilul cu fostul sot, nicidecum cine duce copilul si cine il aduce.
el nu sta in acelasi oras cu noi, ci intr un sat langa. problema e ca imi cere sa ii platesc transportul sau sa o duc eu. din moment ce nu scrie in programul de vizita despre aceste aspecte, cine trebuie dintre noi 2 sa duca aduca copilul ?
Logic, tatăl îl ia pe copil şi tot el îl şi aduce. Cum ar fi, nu vine moara la sac, ci sacul la moară . Dacă minorul ar fi fost încredinţat tatălui , iar dvs. aţi fi avut program de vizită, dvs. îl luaţi şi aduce pe copil. Ar fi culmea să-i mai plătiţi şi transportul. În fond, dreptul de vizită este doar ...un drept, nu o obligaţie. Dacă doreşte să-şi exercite acest drept, trebuie să-şi asume tot efortul. Părerea mea.
Dacă se întâmplă aşa ceva, faceţi sesizare la poliţie. O astfel de faptă inră sub incidenţa legii penale, respectiv art 307 cod penal.Va fi necesară şi deepunerea unei plângeri prealabile .
Situatia comparativa,este delicata.Nu poti compara,vizita minorului,cu drepturi si obligatii.Abuzul mamelor in cazul programului de vizitare a tatalui sunt prea putin discutate,toata lumea fiind de acord ca,mama este mama!Eu nici dupa 4 ani de la divort,in care nu pot intra in curte,platind 5.mil. pensie de intretinere,facand demersuri la politie,protectia copilului.