avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia raspunderii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia raspunderii penale

care este timpul de prescriptie penala?
Ce infracţiune a fost săvârşită? Există o hotărâre de condamnare, iar dacă există, care este pedeapsa?
Depinde de infractiune si pedeapsa.
nu exista nici o condamna dar mi s-a facut plangere de urmarire penala la politie pentru plata pensiei alimentare din 1994 care este deja prescrisa stiu ca civil este de 3 ani dar penal nu stiu
Da, pentru abandon de familie, prescripţia răspunderii penale este de 5 ani , întrucât maximul pedepsei prevăzută de lege nu depăşeşte 5 ani.
Acum , spuneţi şi când vi s-a făcut plângerea penală? recent sau în 1994 ?
deci sa ma explic eu am avut de platit pensia alimentara din 1994 si pana la majoratul copilului. acum el are 21 ani . in ianuarie m-a dat in judecata pentru intretinere pentru ca este student sa terminat procesul eu am inceput sa-i trimit bani dar in 10 august anul acesta mi-a facut plangere de urmarire penala la politie pentru plata pensiei din 1994 si pana acum mentionez ca pe sentinza din ianuarie scrie ca eu trebuie sa-i platesc pensia din ianuarie anul acesta si nu din urma. ce se poate intampla daca a facut plangere penala?

Alte discuții în legătură

Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Blue_Sky Blue_Sky Prietenul meu are de paltit o pensie alimentara(copilul minor ptr care plateste pensie a ramas in grija mamei), data prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Pe parcursul procesului de reincredintare,nu e obligata sa plateasca pensie de intretinere? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Ma aflu de 6 luni in postura de parat intr-un proces de reincredintare minor(si care probabil va mai dura inca pe atat),iar mama copilului refuza sa plateasca ... (vezi toată discuția)