nu exista nici o condamna dar mi s-a facut plangere de urmarire penala la politie pentru plata pensiei alimentare din 1994 care este deja prescrisa stiu ca civil este de 3 ani dar penal nu stiu
Da, pentru abandon de familie, prescripţia răspunderii penale este de 5 ani , întrucât maximul pedepsei prevăzută de lege nu depăşeşte 5 ani.
Acum , spuneţi şi când vi s-a făcut plângerea penală? recent sau în 1994 ?
deci sa ma explic eu am avut de platit pensia alimentara din 1994 si pana la majoratul copilului. acum el are 21 ani . in ianuarie m-a dat in judecata pentru intretinere pentru ca este student sa terminat procesul eu am inceput sa-i trimit bani dar in 10 august anul acesta mi-a facut plangere de urmarire penala la politie pentru plata pensiei din 1994 si pana acum mentionez ca pe sentinza din ianuarie scrie ca eu trebuie sa-i platesc pensia din ianuarie anul acesta si nu din urma. ce se poate intampla daca a facut plangere penala?
Pensie alimentara
Blue_Sky
Prietenul meu are de paltit o pensie alimentara(copilul minor ptr care plateste pensie a ramas in grija mamei), data prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)