avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pe parcursul procesului de reincredintare,nu e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pe parcursul procesului de reincredintare,nu e obligata sa plateasca pensie de intretinere?

Ma aflu de 6 luni in postura de parat intr-un proces de reincredintare minor(si care probabil va mai dura inca pe atat),iar mama copilului refuza sa plateasca pensia de intretinere a copilului nostru pe motiv ca pe parcursul procesului nu e obligata sa o faca(oricum nu a platit vreodata vreun leu!)Nu as fi apelat vreodata la ajutorul ei,insa acum dintr-o indemnizatie de somaj nu reusesc sa ma mai descurc.Nu exista nicio posibilitate de a fi constransa?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiusergiu_33 , utilizator 22:37, 16 Septembrie 2009
Da, exista. Faceti plangere penala impotriva dansei pentru infractiunea de abandon de familie. Atunci poate sa aleaga, daca plateste sau merge in inchisoare.
Si in acest caz,ce se intampla cu procesul de reincredintare?Se suspenda?
Procesul de reincredintare este unul de dreptul familiei, iar cel pentru abandon de familie este unul penal. S-ar putea ca instanta sa dispuna suspendarea procesului de reincredintara daca suspendarea este justificata. Cine este paratul in procesul de reincredintare?

Chiar daca mama copilului nu a fost obligata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la plata intretinerii, ea are o obligatie de intretinere legala.
Paratul sunt eu,tatal,iar mama a fost obligata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva sa plateasca pensie de intretinere inca de acum 4 ani.
In acest caz puteti sa faceti plangerea penala -- neplata in doua luni consecutive a intretinerii stabilite prin hotarare judecatoreasca constituie prin definitie infractiune de abandon de familie. Daca faceti plangerea, dupa pararea mea, sansele mamei de a castica procesul de reincredintare vor scade.

Alte discuții în legătură

Demersuri pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca pensia alimentara a fost stabilita 178 lei,dar paratul trimite doar cate 100lei,cum pot lua si restul sumei?Asta se intampla ... (vezi toată discuția)
Cine imi plateste pensia alimentara pt minor? andd andd buna seara,am o intrebare daca ma poate lamuri cineva.am divortat anul trecut in august desi am iregistrat cererea de divort din 2010,sotul meu a fost obligat ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare beagr beagr in iulie s-a definitivat procesul prin care tatal copilului e obligat sa plateasca 300 ron,dar acesta refuza.la servici nu avrut sa dea acord,ca firma sa traga ... (vezi toată discuția)