Imi poate spune cineva daca in cazul in care am 2 bazine in care cresc pastravi, pt consum propriu, iar apa din bazin o captez dintr-un parau si surplusul ce se scurge din bazin merge din nou in parau, constituie motiv de poluare si risc amenda? :-/ Din bazinul respectiv s-au furat pestii, daca se gasesc vinovatii si se ajunge in instanta este nevoie sa am autorizatie pentru bazinele respective?:-/. Faptuitorii au fost surprinsi de o singura persoana furand pestele, exista sanse in instanta?
Cod Penal : INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITÃŢII
Art. 208
Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în condiţiile alin.1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.
Comentarii :
- după cum bine puteți observa și dvs., niciunde Legea NU DISTINGE altceva.Așa fiind : formulați (în 2 exemplare, unul pt.dvs) și depuneți ÎN interiorul a 2 luni de la săvârșirea faptei și cunoașterea făptuitorilor o Pl.Penală la parchetul d.p.l. judecătoria de care aparțineți (prin poștă, recomandată cu Confirmare.Păstrați Factura poștei+Confirmarea de primire la înapoiere).Apoi, veți fi chemată la Unitatea de Poliție de care aparțineți, ocazie cu care veți da o DECLARAȚIE de susținere a Pl. P. Urmează cercetarea penală și Rezoluția parchetului. Curaj ! Aveți șanse și folosiți martorul în Pl.P.
"constituie motiv de poluare si risc amenda?"
Motiv de poluare este. Nu zice nimeni ca exista poluare dar conform legii dvs trebuie sa demonstrati ca nu poluati. ( buletin de analiza ape uzate, firma acreditata)
Cateva extrase din legea apelor : 107/1996
Art. 9. - (1) Dreptul de folosinţă a apelor de suprafaţă sau subterane, inclusiv a celor arteziene, se stabileşte prin autorizaţia de gospodărire a apelor şi se exercită potrivit prevederilor legale. Acest drept include şi evacuarea, în resursele de apă, de ape uzate, ape din desecări ori drenaje, ape meteorice, ape de mină sau de zăcământ, după utilizare.
Art. 92. - (1) Evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă sau subterane, în apele maritime interioare sau în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe în stare solidă, lichidă sau gazoasă, bacterii sau microbi, în cantităţi sau concentraţii care pot schimba caracteristicile apei, făcând-o astfel dăunătoare pentru sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, pentru viaţa animalelor şi mediul înconjurător, pentru producţia agricolă sau industrială ori pentru fondul piscicol, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.
Art. 93. - (1) Executarea, modificarea sau extinderea lucrărilor, construcţiilor sau instalaţiilor pe ape sau care au legătură cu apele,fără avizul de gospodărire a apelor sau fără notificarea unor astfel de lucrări, şi darea în exploatare de unităţi fără punerea în funcţiune concomitentă a reţelelor de canalizare şi a staţiilor şi instalaţiilor de epurare a apelor uzate, potrivit prevederilor autorizaţiei de gospodărire a apelor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 3.000.000 lei la 10.000.000 lei.
Amenzile au fost republicate.
Pedepse furt
izinfusionn1
Buna ziua! Am lucrat pe masina ca distribuitor de marfa la niste supermarketuri. Marfa o luam de la un depozit care avea camere de supraveghere. Am luat ... (vezi toată discuția)