avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Conform Legii 107/1996 art.9 pct.1 si 2 trebuie ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Conform Legii 107/1996 art.9 pct.1 si 2 trebuie autorizatie pentru ...

Conform Legii 107/1996 art.9 pct.1 si 2 trebuie autorizatie pentru foraj apa de suprafata daca folosesc pentru uz casnic? Ce intelegeti prin Legea asta ca ma contrazic cu cei de la Apele Romane
Art. 9. -
(1) Dreptul de folosință a apelor de suprafață sau subterane, inclusiv a celor arteziene, se stabilește prin autorizația de gospodărire a apelor și se exercită potrivit prevederilor legale. Acest drept include și evacuarea, în resursele de apă, de ape uzate, ape din desecări ori drenaje, ape meteorice, ape de mină sau de zăcământ, după utilizare.
2) Apele de suprafață sau subterane pot fi folosite liber, cu respectarea normelor sanitare și de protecție a calității apelor, pentru băut, adăpat, udat, spălat, îmbăiat și alte trebuințe gospodărești, dacă pentru aceasta nu se folosesc instalații sau se folosesc instalații de capacitate mică de până la 0,2 litri/secundă, destinate exclusiv satisfacerii necesităților gospodăriei proprii.
Cel mai recent răspuns: alin8 , utilizator 13:25, 18 August 2021
din ce citesc, autorizatia care va trebuie este de gospodarire a apelor, nu de foraj
din cate stiu eu de la cineva care executa foraje ,,,se poate face foraj cu un consum de 0,2l /secunda apoi faceti o notificare la apele romane precum ca a-ti executat acest put cu acest consum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de mediu si furt eli-ali eli-ali Imi poate spune cineva daca in cazul in care am 2 bazine in care cresc pastravi, pt consum propriu, iar apa din bazin o captez dintr-un parau si surplusul ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un furnizor de apa in localitate, de unde primesc ... zsoli71 zsoli71 Buna ziua, Am un furnizor de apa in localitate, de unde primesc apa. Apa si canalizarea se factureaza in proportie de 100 %. Cata apa consum, atata ... (vezi toată discuția)
Deversare ape uzate pe strada AlinaMarinBadea AlinaMarinBadea Buna ziua. In zona in care locuim nu exista canalizare asa ca avem o fosa septica ecologica. Acest tip de fosa, pentru cine nu cunoaste, are 2 compartimente, ... (vezi toată discuția)