Lucrez la un lant de farmacii in care patronul firmei ne obliga sa vindem medicamente expirate(chiar si din 2008)Pana acum nu am avut probleme pt ca in momentul in care le primeam le puneam in cutii si le depozitam in spate.Ne suna in fiecare zi si ne stresaza sa le vindem mai repede si ne ameninta ca ne pune pe noi sa le platim iar de curand de cand a avut controale in mai multe farmacii a ridicat marfa produsa de anumite firme si vrea sa ne oblige sa semnam precum ca el a ridicat toata marfa din farmacie care era expirata desi nu este adevarat.De curand a venit ANMul in control si am descoperit ca nici macar nu exista autorizatie de functionare pe farmacia respectiva si a sigilat dulapurile in care era marfa expirata pana incheie contract cu firma care se ocupa de distrugerea acestora!De atunci ne suna zilnic si zice sa deschidem dulapul,sa numaram marfa ca el sa o poata ridica.Noi am refuzat categoric acest lucru!Va rog sa imi dati un sfat pt ca sunt disperata....as vrea sa imi dau demisia dar nu stiu daca pot in conditiile acestea!Imi este frica sa nu umble la calculator in timpul inventarului sa stearga marfa din gestiune ca sa ne scoata lipsa!A mai facut lucrul asta si cu alte colege!VA ROG SA MA AJUTATI!!!!!
1) NU umblați la sigilii : patronul se va ”lepăda” de dvs. de îndată ce-și va vedea ”sacii în căruță” iar Legea penală vă va încrimina pt ruperea/distrugere de sigilii - potrivit art. 243 C. Penal, și patronul vă va acuza.Sanctiunea pentru forma simpla este închisoarea de la o luna la un an sau amenda, iar în cazul formei agravate, închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda. ;
2 ) căutați și înregistrați TOȚI cei în cauză convorbirea pe telefon mobil ;
3) vă puteți da și demisia cu înregistrarea ei la societate;
4) în secret, luați legătura cu un procuror mergând în audiență la procurorul șef.
5) ar mai fi și alte forme.
el incearca sa ne invinovateasca pe noi sub orice forma si ne preseaza sa rupem sigiul sa poata lua marfa ca sa nu o ridice cei de la ANM...in februarie cand a mai avut controale la celelalte farmacii a venit si a ridicat toata marfa expirata dar....inainte de asta ne-a pus sa introducem toate medicamentele respective in gestiune cu valoare*0* iar apoi sa scoatem bonurile precum am dat aceste medicamente gratis la promotie.....dupa doua luni a trimis aceleasi medicamente dar de data asta cu valoare normala....eu pot sa ma foosesc de aceste acte,respectiv raportul de gestiune pe luna respectiva unde se vede clar ca toata marfa expirata a fost scazuta odata si de avizele pe care a trimis aceeai marfa din nou?mentionez ca la el nu se lucreaza cu facturi....doar cu avize de insotire a marfii
patronul dvs., în disperare de cauză, încearcă să scoată ”castanele din foc” folosindu-de de ”cleștele” altora : este o viclenie și o lașitate la moda zilelor noastre.
1) DA, vă puteți folosi de acele documente : faceți mai multe copii xerox și le predați procurorului șef al parchetului d.p.l. judecătoria căreia aparțineți dvs. ;
2) mă văd nevoit a vă repeta : NU rupeți/distrugeți niciun sigliu.E pt. binele și LIBERTATEA dvs.
Urgentați diligențele la instituția statului.