Se poate face plingere impotriva unui procuror care ancheteaza de 2 ani o plingere penala? Desi nu a prins nici un hot, imi mai cere documentatie suplimentara. Vrea sa intoarca dosarul impotriva mea, ca nu am intrare pe marfa, desi stiu ca nu se poate ca din acuzator sa devin acuzat, sau poate ma insel?
Cum se poate interpreta o marfa lipsa la inventar ca fiind imprumutata? si deci abuz de incredere?
Cum pot sa ma apar impotriva hotilor care au pe mina gestiunea comuna a unei firme?
Ce documentatie e necasara pt aceasta?
Si mai mult decit atit, daca ma constitui parte civila, trebuie sa platesc impozit si TVA la marfa furata? sau imprumutata?
cum adica, nu aveti intrare pe marfa???:-/
adica ati cumparat marfa fara facturi, fara bon de casa??
daca acuzatiile pe care le aduceti dvs nu pot fi dovedite, se prea poate ca din acuzator sa deveniti acuzat.. iar in privinta "hotilor", explicati cum au gestiunea comuna.. si cu cine o au comuna? cu dvs? in acest caz, raspundeti solidar pentru lipsurile in gestiune.. nu ati precizat ce calitate aveti in firma.. sunteti asociat? sunteti administratorul firmei? hotii ce calitate au in firma? sunt salariati? sunt ca si dvs asociati sau administratori? functie de rasp la aceste intrebari va pot sugera cum sa procedati.. toate cel bune pana atunci!
...da! in mare parte mi-ati raspuns!
Voiati sa-mi delimitez pozitia in care sunt: sunt patron intr-o tara de hoti=comunisti!
Am prezentat documente de provenienta care sa justifice in mare parte marfa pt care am depus plingere, inca de acum 2(doi) ani; dupa cum decurge ancheta se pare ca angajatul meu, care in declaratia sa recunoaste partial ca are in posesie unele bunuri(insemnifiante ca valoare fata de totalul prejududiciului ) nu a furat, ci a luat cu imprumut. Dar, cu toate acestea, mi se mai cer si restul documentelor, chiar daca nu exista nici un hot, in premisa ca poate "am umflat nota de plata", pt ca , dupa cum spuneti dvs, poate eu sunt hotul, nu-i asa?
nu inteleg cum de s-a sters ultimul meu mesaj de aici
de aceea incerc sa-mi reiau ideea:
ce documente trebuiesc intocmite la angajarea gestionarilor, pt ca acestia sa raspunda penal pt lipsuri in gestiune?
In fisa postului trebuie sa fie specificata aceasta calitate speciala ceruta de lege
pentru a fi retinuta infractiunea de gestiune frauduloasa: cea de gestionar ( atributiile sunt de administrare, conservare, control asupra unor bunuri sau sume de bani ).
Elementul material al acestei fapte presupune pricinuirea , cu rea credinta (intentie directa calificata prin scop e forma de vinovatie retinuta in speta ), a unei pagube , cu ocazia administrarii sau conservarii de bunuri , de catre un functionar
, in sensul legii penale .
Varianta agravata presupune savarsirea acestei infractiuni in vederea obtinerii de foloase materiale.
Pedepasa unica prevazuta de lege e inchisoarea , iar tentativa e pedepsita.
Complicitate furt
mirela4iubi
Buna ziua.iubitul meu a lucrat ca manager de raion in cadrul unui supermarket.in urma inventarului s-a descoperit ca lipseau anumite produse.el stia de lipsa ... (vezi toată discuția)