avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delapidare - raspundere vanzatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delapidare - raspundere vanzatoare

Buna ziua,
am fost angajata ca vanzatoare la un magazin unde mai era o vanzatoare si o gestionara.
La vreo 9 luni dupa ce m-am angajat s-a facut un inbentar si s-a constatat un minus. Nici eu nici colega mea nu am luat nimic, vinovata e gestionara, am vazut-o cand lua marfuri si nu le platea, sau chiar lua bani din casa.
Patronu nu ne crede si a facut plangere penala impotriva la toate trei, si tot asa vrea sa platim toate trei minusul.
Va rog sa imi spuneti si mie daca are acest drept, daca exista o gestionara care trebuia sa raspunda de gestiune sa vrea sa platim si noi vanzatoarele, mai ales ca gestionara e singura de vina, ca am vazut-o si eu si colega mea.
Va multumesc.
Mi-e frica ca imi face dosar penal, ca a zis ca a facut plangere la politie pentru delapidare.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:20, 16 Octombrie 2009
Daca ati vazut-o pe gestionara luand marfa fara a o plati, de nu l-ati anuntat pe patron imediat de acest lucru? S-ar putea interpreta ca o ,,acopereati" pe aceasta.
Daca va considerati nevionovata , nu inteleg de ce va temeti. Patronul va trebui sa dovedeasca acuzatiile impotriva dvs., aici nu se merge pe presupuneri. Cand veti fi chemata pentru a fi audiata, declarati ceea ce ati vazut, insa, este bine sa fiti sigura ca ati vazut ceea ce afirmati, in caz contrar, va puteti atrage si alte neplaceri. Cat priveste dreptul patronului de a face plangere , desigur ca are acest drept, din moment ce a constatat acele lipsuri.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul vrea sa ma dea in judecata pentru delapidare . ce pot sa fac? ContSters59282 ContSters59282 pana saptamana trecuta am lucrat , angajat , la un magazin de piese auto . patronul zice ca are un minus in stoc de 18000 RON. de cand lucrez la magazin mi , ... (vezi toată discuția)
Un angajat la ananghie moneymaker moneymaker Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit un raspuns. Cum te poate trage un angajator la raspundere daca el ca afacere are un lant de magazine iar la un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt ... FlorentinaCr FlorentinaCr Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom ... (vezi toată discuția)