avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plusuri si lipsuri in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plusuri si lipsuri in gestiune

buna ziua , daca un angajat ( gestionar ) are plusuri si lipsuri in gestiune il pot acuza de ceva ? nu stiu daca de furt sau altceva dar .... nu stiu ... poate inselaciune ? el a livrat marfuri gresit , nu stiu daca cu rea vointa sau nu , cert eca acum la final de an a iesit cu lipsuri intr-o parte si plusuri in alta parte .... iar daca un client a cerut ,spre exemplu , un obiect cu o caracteristica anume iar el a livrat altul , diferit , mai ieftin , dar incasarea s-a facut pentru cel mai scump poate fi acuzat in penal pentru inselaciune ??

mentionez de asemenea ca el nu semneaza facturile sau documente , proabil a livrat marfa gresit , pentru ca la numarare rezulta bine cantitativ, doar ca sunt incurcate sorturile..
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
looker2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 23 Decembrie 2010
a, da , sa nu uit ... el nu are nimic pe numele lui ... cum ar fi un contract de gestiune, sau un proces verbal de predare/primire a respectivei gestiuni, ..... are c.i.m. semnat pentru postul de gestionar si atat
Daca lipsurile sau plusurile in gestiune l-a creat prin savarsirea unei infractiuni atunmci poate fi acuzat de gestiune frauduloasa.

Crearea de plusuri in gestiune prin mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
chiar daca a fost o eroare de livrare ?
necunoasterea legii nu va scuteste de tragerea la raspundere, daca se demonstreaza ca a fost gestiune frauduloasa poate fi acuzat
looker2010 a scris:

chiar daca a fost o eroare de livrare ?


Este foarte greu sa dovediti ca a fost o eroare de livrare ....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare minusuri cu plusuri in gestiune - conditii stefs stefs Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se pot compensa minusurile in gestiune cu plusurile gasite la efectuarea inventarului. Lucrez intr-o magazie de ... (vezi toată discuția)
Unitate de masura recomandata la intrarea in custodie a produselor alimentare congelate. Acilegna Acilegna Buna seara, Am nevoie de ajutorul unui specialist in domeniul depozitarii/livrarii de produse alimentare congelate (carne si peste). SITUATIE DE ... (vezi toată discuția)
Presedinte la comisia de inventariere bunuri -lipsa??? Ramona24 Ramona24 Salutii! Ce anume trebuie sa faca un presedinte la comisia de inventariere a bunurilor achizitionate de institutia lui si montate in alt ... (vezi toată discuția)