Apelez pe aceasta cale la cei care ma pot ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema...parintii mei au murit,mama in 1995 si tatal meu in 2011;ei detineau au apartament conf 3 imbunatatit de 50 mp.Avand in vedere faptul ca ei au avut 2 copii,pe mine si sora mea...amandoua suntem mostenitorii acestui apartament.Eu am fost in audienta la un notar in luna mai 2012 pentru a intreba despre actele si costurile succesiunii si acesta mi-a calculat avand in fata toate actele casei si luand in calcul faptul ca succesiunea se face si dupa mama si dupa tata si mi-a dat o suma(2600lei).Sora mea zilele trecute a consultat un alt notar si acela i-a facut un pret estimativ(neavand actele in fata ci doar din ce a declarat sora mea) iar pretul spus de acest notar a fost de 1600lei.Intrebarea mea este....poate exista o asemenea diferenta de costuri de la un notar la altul?Si inca o intrebare poate neortodoxa....exista posibilitatea ca sora mea sa aibe o intelegere cu acest notar in defavoarea mea iar aceasta suma cu mult mai mica decat cea pe care am stiut-o eu sa nu fie decat un mod de a ma atrage sa apelez la notarul gasit de sora mea?Imi cer scuze pentru impertinenta celei de a doua intrebari dar incerc sa-mi dau seama cum se poate o diferenta atat de mare de costuri de la un notar la altul.Va multumesc pentru intelegere si timpul acordat.
Nu se poate sa exista o intelegere intre o parte si notar. Probabil unul din notari nu a incadrat Bine bunul , adica apartamentul in expertiza imobiliara pt uzul notarilor, sau cel de al doilea nu v a calculat impozitul datorat pentru prima succesiune caci a trecut mai Bine de doi ani de la deces. Mergeti cu actele si la un al treilea sau la cel care v a calculat mai Putin sa vi le refaca.
Taxele notariale sunt formate din doua parti :una fixa stabilita prin lege si alta variabila de la un notar la altul cu procente foarte variabile. Cautati pe google "notar ieftin", duceti-va si veti constata un pret si mai mic.
Succesiune
un roman
Bine v-am regasit ! va rog daca cineva poate sa ma sfatuiasca priviind o taxa de succesiune dupa mama mea decedata in 1993 de la care am mostenit cu sora mea ... (vezi toată discuția)