avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... costurile unei succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

costurile unei succesiuni

Apelez pe aceasta cale la cei care ma pot ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema...parintii mei au murit,mama in 1995 si tatal meu in 2011;ei detineau au apartament conf 3 imbunatatit de 50 mp.Avand in vedere faptul ca ei au avut 2 copii,pe mine si sora mea...amandoua suntem mostenitorii acestui apartament.Eu am fost in audienta la un notar in luna mai 2012 pentru a intreba despre actele si costurile succesiunii si acesta mi-a calculat avand in fata toate actele casei si luand in calcul faptul ca succesiunea se face si dupa mama si dupa tata si mi-a dat o suma(2600lei).Sora mea zilele trecute a consultat un alt notar si acela i-a facut un pret estimativ(neavand actele in fata ci doar din ce a declarat sora mea) iar pretul spus de acest notar a fost de 1600lei.Intrebarea mea este....poate exista o asemenea diferenta de costuri de la un notar la altul?Si inca o intrebare poate neortodoxa....exista posibilitatea ca sora mea sa aibe o intelegere cu acest notar in defavoarea mea iar aceasta suma cu mult mai mica decat cea pe care am stiut-o eu sa nu fie decat un mod de a ma atrage sa apelez la notarul gasit de sora mea?Imi cer scuze pentru impertinenta celei de a doua intrebari dar incerc sa-mi dau seama cum se poate o diferenta atat de mare de costuri de la un notar la altul.Va multumesc pentru intelegere si timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: consultant1 , utilizator 21:36, 6 Octombrie 2012
Nu se poate sa exista o intelegere intre o parte si notar. Probabil unul din notari nu a incadrat Bine bunul , adica apartamentul in expertiza imobiliara pt uzul notarilor, sau cel de al doilea nu v a calculat impozitul datorat pentru prima succesiune caci a trecut mai Bine de doi ani de la deces. Mergeti cu actele si la un al treilea sau la cel care v a calculat mai Putin sa vi le refaca.
Taxele notariale sunt formate din doua parti :una fixa stabilita prin lege si alta variabila de la un notar la altul cu procente foarte variabile. Cautati pe google "notar ieftin", duceti-va si veti constata un pret si mai mic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune un roman un roman Bine v-am regasit ! va rog daca cineva poate sa ma sfatuiasca priviind o taxa de succesiune dupa mama mea decedata in 1993 de la care am mostenit cu sora mea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturile unui imobil lukyyan4u2 lukyyan4u2 am un imobil in care sunt trecut eu soramea si mama in urma unei succesiuni si ce trebuie sa fac sa o scot pe sora mea din acte deoarece este deacord sa imi ... (vezi toată discuția)