avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea unuia dintre frati din casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea unuia dintre frati din casa parinteasca

Buna seara!
Numele meu este Vasilescu Coca si am apelat la ajutorul dimneavoastra deoarece vreau sa aflu in ce masura este posibil sa evacuez pe unul dintre frati mei din casa parinteasca. Tatal meu a decedat in urma cu 9 ani dar din cauza situatiei financiare succesiunea pe numele mamei nu s-a realizat la timp. Recent cu ajutorul copilului meu am reusit sa strang banii necesari pentru realizarea acesteia insa surpriza, nici unul dintre fratii mei nu doreste sa cedeze partea lui in favoarea mamei mele. Mai mult, unul dintre ei s-a mutat in casa parinteasca contra vointei mamei mele, acesta privind neputincioasa cum seara de seara se inbata si o ameninta.
Actiunea de partaj este deschisa in instanta insa procesul poate dura multe luni sau chiar ani. Mama mea nu cred ca mai poate indura mult timp acest scandal si imi este frica ca nu cumva sa pateasca ceva inainte de finalizarea procesului.
Va rog suneti-mi daca exista vreo modalitate legala de evacuare a fratelui meu din casa parinteasca.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:25, 6 Octombrie 2012
1) mama dvs. să formuleze URGENT și să depună la Unitatea de Poliție din care face parte, o Plângere împotriva comportamentului acelui frate scandalagiu al dvs.Măcar la L.61/1991 modif. și repub. va fi sancționat cu amendă și potolit de poliție pt tulburarea liniștii publice (consultați acea lege, e înspre binele dvs.);
2) mama dvs. (dacă doriți și dvs) depuneți o acțiune numită Ordonanță Președințială la judecătorie pt evacuarea fratelui scandalagiu etc etc ;
3) mama dvs., indiferent că vreun copil vrea ori nu vrea să-i cedeze partea lui, are deja cota de 1/2 din casă dacă imobilul a fost bun comun al soților, apoi din restul moștenirii.Cota rămasă de 1/2 se împarte din nou cu mama dvs. în parte de 1/3.Ce rămâne se împarte în mod egal moștenitorilor-copiilor defunctului.
atat timp cat fiecare dintre frati are dreptul la o cota parte din mostenirea dupa tata nu cred ca exista vreo posibilitate legala de a obliga pe oricare dintre frati sa-si cedeze din drepturi catre mama.
daca vor ceda dreptul din mostenire catre mama dvs. la succesiune, aceasta poate transmite in timpul vietii dreptul de proprietate catre altcineva prin vanzare sau donatie inclusiv catre dvs. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire Mustis Mustis Cum se face opțiunea succesorală si care este termenul de prescripție a dreptului de opțiune succesorală? Cum se poate evita deschiderea succesiunii fara ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune adrianciulei1970 adrianciulei1970 1.Mama mea a decedat,tatal meu e in viata.Suntem 2 frati si o sora,toti majori.In casa parinteasca stau eu impreuna cu tatal meu.In cazul in care facem ... (vezi toată discuția)
Drepturi sotie supravietuitoare tudor0211 tudor0211 Casa parinteasca e intabulata astfel.25 %eu,25% fratele meu si 50% parintii.parintii sunt decedati,iar tatal meu a lasat testament prin care ii lasa fratelui ... (vezi toată discuția)