avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA triticale .
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

triticale .

Triticale este un soi de grau furajer. Rog o precizare daca este considerat ca grau
(sau alac) asa cum este denumit in tabelul din OUG 49/2011 pentru aplicarea taxarii
inverse si deci daca se aplica si la triticale taxarea inversa,cu raportarea corespun-
zatoare in D 300 si 394. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:35, 17 Octombrie 2012
Buna seara,

Faceti referire la "Triticum spelta"?

Edit later:

Pentru ca ati iesit de pe forum, banuiesc ca facem referire la acelasi sortiment de grau.

Comunicat Ministerul Finantelor
În data de 31 mai 2011 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea
I, nr. 381, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2011 pentru modificarea şi
completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi a altor prevederi financiar –
fiscale care reglementează aplicarea taxării inverse în domeniul TVA pentru livrarea
următoarelor categorii de cereale si plante tehnice
: grâu dur; alac (Triticum spelta),
destinat însămânţării; grâu comun destinat însămânţării; alt alac (Triticum spelta) şi
grâu comun, nedestinate însămânţării
; secară; orz; porumb; boabe de soia, chiar
sfărâmate; seminţe de rapiţă sau de rapiţă sălbatică, chiar sfărâmate; seminţe de
floarea-soarelui, chiar sfărâmate şi sfeclă de zahăr.
Măsura se aplică începând cu data de 31 mai 2011, data publicării în Monitorul
Oficial al României a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2011, până la data
de 31 mai 2013, inclusiv
.

Conditia obligatorie pentru aplicarea taxarii inverse este ca atat furnizorul, cat
si beneficiarul sa fie inregistrati in scopuri de TVA conform art.153 din Codul Fiscal.
Taxarea inversa nu poate fi aplicata pentru operaţiunile de import de cereale sau plante
tehnice, ci numai pentru livraile realizate în interiorul tarii.

Prin urmare, declarati si in decontul de TVA, dar si in declaratia 394.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
buna ziua, am cautat si la explicatii cuvantul triticale si nu am gasit triticum spelta.
Am gasit in schimb explicatia care spune ca triticale este o incrucuisare dintre grau si secara.
dar nu am gasit denumirea stiintifica,,, triticum..... am mai gasit o explicatie de triticale cereale-tradus din limba engleza- si are denumirea de triticale grain,.
Oricum, consider ca find tot o cereala rezultata din alte doua cereale ce se gasesc in lista anexa la OUG 49/2011, respectiv grau si secara, si la triticale trebuie sa aplicam taxarea inversa.. mai are altcineva alta concluzie ? multumesc..
Buna dimineata,

Am gasit si denumirea stiintifica :

Triticale=Triticosecale (Triticum secale)

Este o cereala rezultata in urma recombinarii graului si a secarei.

Va rog sa cititi Ordinul 149/2010. Aici explica ce reprezinta sorturile respective.

[ link extern ]
Am primit o factura de la un furnizor cu triticale si avea si tva factura respectiva,din cate inteleg ar fi trebuit sa fie fara tva<ce fac in acest caz?
Mai analizam sorturile si denumirile stiintifice.:) Inca...Am sa aprofundez si eu ordinul ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva arenda grau ContSters329143 ContSters329143 Buna ziua!. Va rog sa imi spuneti daca am facturat bine arenda grau cu tva 9%. Am o firma la control si i s-a zis administratorului ca trebuia sa factureze cu ... (vezi toată discuția)
Mazarea este supusa taxarii inverse? maryangel49 maryangel49 Am achizitionat mazarea in vederea insammintarii si am primit o factura fara tva in care se specifica taxare inversa.Este sau nu supusa taxarii inverse? (vezi toată discuția)
Taxare inversa cereale Glisa Glisa S-a prelungit taxarea inversa la cereale pana la 31 decembrie 2018 ? (vezi toată discuția)