avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum contest o decizie la tribunal?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum contest o decizie la tribunal?

Buna ziua! Tatal meu a primit o decizie de de CJPN prin care i se recalculeaza pensia si i se imputa suma de 7802 lei, suma rezultata in urma incasarii necuvenite pe perioada ian 2011-sept 2012 si ca motivare apare scris "CORECTAT PUNCTAJ PTR. HANDICAP MEDIU". Mentionez ca tatal meu are certificat ptr. handicap accentuat nerevizuibil deoarece este surdomut din nastere si nu a fost instiintat de nimeni ca i s-ar fi schimbat incadrarea si nici nu a fost chemat la vreo comisie. In decizie scrie ca trebuie sa facem contestatie la tribunal. Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stananca , utilizator 13:25, 7 Octombrie 2012
Formulati contestatie in termenul aratat in decizie la tribunal si solicitati anularea deciziei si a somatiei de plata a sumelor incasate necuvenit. Atasati acte medicale in sensul existentei handicapului.
Ar fi bine si daca ati consulta un avocat fie sa va reprezinte in dosar, fie sa redacteze aceasta contestatie.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea gradului de handicap nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua In urma revizuirii dosarului de pensie, Casa Judeteana de Pensii a modificat gradul de handicap din \"deficienta functionala accentuata\" in ... (vezi toată discuția)
Diminuarea pensiei datorita recalcularii komisarul komisarul Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o problema destul de cidata pentru mine. Ma numesc Vintila Nina si sunt curator pentru tatal meu Bucur Ion internat ... (vezi toată discuția)
Actualizare decizie medicala asupra capacitatii de munca Mircea Cristian Mircea Cristian Urmare a unei operatii de adenocarcinom la colon,in mai 2012,am fost pensionat de boala cu gradul 2 de invaliditate.Acest statut a fost valabil mai intii ... (vezi toată discuția)