avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca cu timp partial


Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste munca in zilele de sambata pt. un salariat care are un CIM cu timp partial de 4 h la un salon de infrumusetare . Pana acum nu a fost pontat si sambata tinand cont de faptul ca, codul muncii interzice ore suplimentare pt. timp partial . Salariatul a declarat ca lucreaza si sambata , ca atare inspectorii de munca au spus ca trebuie pontat sambata cu acordarea sporului si a celor 2 zile libere consecutive si ca este permis sa lucreze si in zilele de repaus . Daca este angajat cu 4 h/zi insumand 20 h/sapt. cele 4 h de sambata insumeaza 24 h/sapt si atunci poate fi interpretat ca si munca suplimentara? De asemenea mi-au spus sa fac act aditional la CIM pt timp inegal cele 4 h sa nu se mai desfasoare intr-un inerval de timp determinat ci in functie de programarile clientilor . Ori ceea ce stiam eu despre timpul inegal imi da "peste cap" toata teoria cu privire la acest aspect . Va rog sa ma ajutati sa lamuresc acest aspect avand in vedere ca mai sunt salariati in acest salon cu aceeasi problema.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 8 Octombrie 2012
Munca in zilel de repaus saptamanal nu este aceeasi cu munca suplimentara .. legea interzice efectuare de ore suplimentare si nicidecum munca in zilele de repaus saptamanal .

Ti,pul de munca inegal inseamna : durata timpului de munca este de 4 ore/zi , repartizarea facandu-se astfel : luni 2 ore/zi , marti 3 ore/zi, miercuri 6 ore/zi etc , asfe incat totalul orelor kucrate pe saptamana sa fe de 20 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)