avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

Buna seara. In iulie 2007 am luat o masina din Germania si am inmatriculat-o in tara platind o taxa de prima inmatriculare de aprox. 1250 lei. Intre timp masina am vandut-o. Acum as putea sa imi recuperez banii si penalizarile dand statul in judecata. Problema este ca nu mai am copie dupa certificatul de inmatriculare. De la inmatriculari am facut o cerere si in 2 saptamani imi vor da toate actele de la dosar ,mai putin certificatul de inmtriculare. Imi puteti spune va rog de unde as putea sa il iau. Cel care mi-a cumparat masina in 2009 nu mai stiu nimic de el. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:37, 10 Noiembrie 2012
Inca puteti recupera taxa.
eu am vorbit cu un avocat si a zis ca a trecut prea mult. Daca as vrea sa actionez singur, cam care ar fi pasii ...ma lipsesc si de avocat, nu coneaza cat timp dureaza.
multumesc
am dat finantele in judecata pentru recuperarea taxei de poluare care a fost in valoare de 1070 Euro...sa judecat pe data de 31-10-2012 si judecatorul a dat urmatoare sentinta ”Solutie: Admite acţiunea . Obligă pârâta să restituie reclamantului taxa de poluare, cu dobânda fiscală .„...cam in ce consta urmatorii pasi in vederea recuperarii acestei sume si cam cat va dura fiindca nu am apucat sa mai vb cu avocata mea fiind plecata din localitate si ne avant posibilitatea de a o contacta...as vrea unele raspunsuri cat mai explicite si reale daca se poate...va multumesc anticipat!!!:)
Dupa ce vi se va comunica hotararea judecatoreasca ea trebuie sa devina definitiva si irevocabila prin nerecurare. Dupa aceea va trebui sa o legalizati, formulati cerere la organul fiscal pentru restituirea taxei anexand cererii sentinta si asteptati sa fiti programata pentru restituirea banilor. In mare aceasta este procedura normala.
lucian huzum a scris:

Dupa ce vi se va comunica hotararea judecatoreasca ea trebuie sa devina definitiva si irevocabila prin nerecurare. Dupa aceea va trebui sa o legalizati, formulati cerere la organul fiscal pentru restituirea taxei anexand cererii sentinta si asteptati sa fiti programata pentru restituirea banilor. In mare aceasta este procedura normala.


si cam cat dureaza pina cand a-mi va veni acasa hotararea si cate zile trebuie sa treaca dupa venirea ei pina cand aceasta devine definitiva si irevocabila??...eu stiam ca dupa 10 zile dupa ce se da sentinta....sau ma insel si trebuie sa treaca 10 zile dupa ce vine hotararea acasa??...va multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare ioana_mad ioana_mad Suntem noii posesori ai unui VW Golf IV 1.4 16v benzina, an fabricatie 2000 achizitonata in targul de masini. Acolo vechiul proprietar ne-a asigurat ca masina ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare ionelazibi_94 ionelazibi_94 am citit prin articolele dumneavoastra si prin alte surse ca se poate recupera taxa de inmatriculare platita conform og 50/2008 prima varianta.eu am ... (vezi toată discuția)