avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

buna ziua.parintii mei au facut o casa acum 45 de ani fara titlu de proprietate pe teren .terenul apartinea CAP-ului iar primarul din vremea respectiva le-a zis ca pot sa isi faca acolo casa dar nu le-a eliberat nici un act. de atunci impozitele au fost platite la zi suntem trecuti in registrele primariei dar nu avem titlu de proprietatenici pe casa nici pe teren(1000m2).acum 7 ani am facut cadastru si m-i s-a dat si o hartie precum ca primaria ne recunoaste ca proprietari.din pacate acum aceeasi primarie dar cu alta conducere spune ca acele documente nu mai sunt valabile.ce pot face totusi pt a avea titlul .sunt singura mostenitoare.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:34, 8 Octombrie 2012
Solicitati emiterea Ordinului Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991, modificata si completata. Trebuie sa obtineti de la primarie extras din registrul agricol 1986-1990 si registrul cadastral 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului, istoric de rol fiscal.
Obtineti schita cadastrala pentru casa si teren (schita de amplasament 1/2000) si declaratiile vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidentele primariei. Atasati o cerere si copii ale actelor de stare civila ale parintilor si depuneti dosarul la primarie. Comisia locala de fond funciar va intocmi un referat si va trimite tot dosarul la prefectura, in vederea emiterii Ordinului Prefectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere ordinul prefectului ciausu domnica ciausu domnica Buna ziua in anul 196x parintii mei au cumparat un teren in baza unei chitante de mana. Pe acel teren au ridicat o casa . La primarie exista un rol deschis ... (vezi toată discuția)
Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)