In 1993, am depus pentru fratele meu suma de 16.000 lei la o unitate CEC prin imputernicire notariala. Fratele a trebuit sa plece in strainatate pe motive de boala pe o lunga perioada, dar a dorit sa ridice acei bani doar in 2011. La CEC i s-a spus ca institutia nu ii mai datoreaza nimic (initial i s-au calculat ceva de genul 0,5 lei si ulterior i s-a spus ca nu se mai datoreaza nimic). Am actionat in judecata unitatea CEC si in prima faza s-a respins actiunea pe motiv de denominare a monedei.
Avem drept de recurs. Sunt insa sanse reale de a recupera acea suma la valoarea ei reala sau nu?
Bancile si mai ales CECUL nu ar fi trebuit sa protejeze depunatorii? Cum o fac?
Va multumesc
E posibil ca depunatorul sa datoreze comisioane bancii, care, dat fiind sumele foarte mici existente in cont (denominarea a mancat 4 zerouri...) sa conduca la solduri negative (in defavoarea clientului); in acest caz banca renunta la pretentii din motive de eficienta, cheltuielile de recuperare fiind mai mari decat soldul in sine.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cec libret de economii
kitto
Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)