avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CECUL protejeaza depunerile clientilor?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CECUL protejeaza depunerile clientilor?

In 1993, am depus pentru fratele meu suma de 16.000 lei la o unitate CEC prin imputernicire notariala. Fratele a trebuit sa plece in strainatate pe motive de boala pe o lunga perioada, dar a dorit sa ridice acei bani doar in 2011. La CEC i s-a spus ca institutia nu ii mai datoreaza nimic (initial i s-au calculat ceva de genul 0,5 lei si ulterior i s-a spus ca nu se mai datoreaza nimic). Am actionat in judecata unitatea CEC si in prima faza s-a respins actiunea pe motiv de denominare a monedei.
Avem drept de recurs. Sunt insa sanse reale de a recupera acea suma la valoarea ei reala sau nu?
Bancile si mai ales CECUL nu ar fi trebuit sa protejeze depunatorii? Cum o fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 13:22, 8 Octombrie 2012
E posibil ca depunatorul sa datoreze comisioane bancii, care, dat fiind sumele foarte mici existente in cont (denominarea a mancat 4 zerouri...) sa conduca la solduri negative (in defavoarea clientului); in acest caz banca renunta la pretentii din motive de eficienta, cheltuielile de recuperare fiind mai mari decat soldul in sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec libret de economii kitto kitto Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)
Cont inactiv, inchis fara aprobarea titularului just_vip_fan just_vip_fan bunica mea mi-a depus in data de 7 mai 1992 la C.E.C Romania suma de 5000 lei intr-un cont de economii cu dobanda.astazi 25 11 2011 am fost la C.E.C Romania ... (vezi toată discuția)
Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)