avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie dupa CCC1 poate continua si in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie dupa CCC1 poate continua si in CCC2?

Buna ziua! Am o intrebare: daca intru in concediu de sarcina (prenatal) pentru a doua sarcina, mai primesc stimulentul de insertie pe care il primesc acum dupa CCC1? Pe scurt, am optat pentru 1 singur an de stat acasa cu copilul si m-am intors mai devreme la serviciu, astfel ca am primit acest stimulent. Si inteleg ca ar trebui sa-l primesc pana va implini primul copil doi ani, daca in tot acest timp am venituri impozabile. Sau mai corect spus ar fi: venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Dar toate aceste indemnizatii, de nastere, de crestere a copilului (caci intre timp se va naste bebe 2), sunt considerate sau nu astfel de venituri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: geaninaa114 , utilizator 11:49, 21 Ianuarie 2013
1. Pe perioada cat beneficiati de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru al doilea copil beneficiati de stimulentul de insertie pentru primul copil.

2. Dupa ce solicitati indemnizatie pentru CCC2 se suspenda stimulentul de insertie pentru primul copil.

3. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.
Buna, nic_mommy,

Ai primit stimulentul de insertie in perioada cat ai fost in concediu de maternitate? Ma aflu in aceeasi situatie si as vrea sa fiu pregatita. De la Ministerul Muncii mi s-a spus ca nu se plateste, ca trebuie sa ii informez cand intru in concediu de maternitate sa mi-l suspende.

Multumesc frumos.
1. - Cine de la Ministerul Muncii v-a dat un asemenea raspuns?
- Ori persoana n-a inteles intrebarea dvs. ori dvs. nu ati inteles raspunsul ei.
- Daca aveti raspunsul in scris va rog sa-l postati si aici, pentru ca eu nu cred ca ar fi dat un asemenea raspuns total ilegal.

2. Ordinul 1474/2011, din care am redat mai sus, este dat de Ministerul Muncii.

3. Cred ca persoana de la M.M. a inteles ca este vorba de CCC nu de concediul de maternitate.
Buna ziua,

Discutia a fost telefonica. Doamna cu care am vorbit nu s-a prezentat, insa s-a consultat cu colegele din birou inainte sa imi dea raspunsul. Este posibil sa nu fi inteles intrebarea, pentru ca ori era angajat nou, ori nu lucra efectiv pe indemnizatii si stimulente si nu cunostea legislatia (eu am solicitat sa vorbesc la indemnizatii crestere copil, asa cum am fost sfatuita la Primarie).

Va multumesc mult pentru raspuns. Ma bucur ca legislatia este in favoarea mea.

Voi face si o incercare de a primi in scris un raspuns. Daca voi avea succes, vi-l voi trimite si Dvs.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate și stimulent de insertie Gianina111 Gianina111 Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți intr.o situație neplăcută. Sunt in stimulent de insertie si totodata ma aflu si in concediu de lauzie si mergând dupa ... (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de maternitate beneficiez de stimulentul de insertie? coles_alina coles_alina Eu am beneficiat de stimulentul de insertie pentru primul copil. In acest timp, am intrat in concediu de matarnitate cu al doilea. Pe aceasta perioada, pana ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ioana bt ioana bt Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un răspuns în următoarea situate : M-am întors in 13 februarie 2018 la serviciu din concediu de creștere a copilului ... (vezi toată discuția)