BUNA ZIUA.NUMELE MEU ESTE M.am avut o problema cu o vecina ce era in stare foarte avansata de ebrietate si a rezultat cu batai.mai exact eu am fost lovita in zona fetei.am depus plingere la pol.di comuna ,atasind si certificatul-medico legal de 12-14zile.pe linga faptul k ma injurat foate urit ,ma lovit,mia batut si fetita minora .vreau sa mi se faca dreptate ,pt k suntnevinovata,am vrut sa evit aceasta cearta dar ea a sarit la bataie,si vreau sa ajung in justitie sa mi se faca dreptate.ce sanse sunt,imi trebuie avocat,am vreo sansa sa mi se dea dreptate,mie si fetitei.
Pe lângă certificatul medico-legal trebuie să deţineţi şi probe prin care să demonstraţi cum s-au petrecut faptele, că persoana indicată ca fiind agresoarea este cea împotriva căreia aţi depus plângerea.Certificatul medico-legal probează doar leziunile constatate , dar trebuie să puteţi dovedi cine şi în ce împrejurări vi le-a provocat. ªansele există în funcţie de aceste elemente iar probatoriul este absolut necesar în orice cauză penală .
pe linga certifica ce l-am atasat la dosar am martori kre pot sa spuna cum sa intimplat ce fel de injurii am suportat de la dinsa cum m-ia batut fetita si primii au fost politia de la post ,k m-am dus imediat la politie si au vazut ,,la cald,, sa zic asa tot.au venit si ei la fata locului dupa aceia cit timp eram eu la spital ,k se iscase alt scandal la noi pe strada si daduse si de ea acolo
.sper sa mi se faca dreptate si nu vreau sa ma las asa.sa suporte consecintele.va multumesc .
Incep cu o gluma: certificat medico-legal + 2 sau mai multi martori = love. De obicei probele astea sunt suficiente pentru un judecator sa dea o condamnare in acest caz, dar numai daca are convingerea ca depozitiile martorilor au fost oneste.
Referitor la speta dvs., problema intervine la modul cum gestioneaza situatia organul de cercetare penala (cum isi face treaba politia).
Sunt 3 variante:
1. Daca gestioneaza bine, va realiza un rechizitoriu de trimitere in judecata.
2. Daca gestioneaza mediu, totu se va termina cu o amenda, cam de 1000 lei asa.
3. Daca gestioneaza prost, se va pune praful pe plangerea dvs.
Angajarea unui avocat este benefica in acest caz deoarece veti putea solictita pe langa eventualele daune morale/materiale si cheltuielile de judecata, atat din faza de urmarire penala, cat si din faza de judecata (daca se ajunge pana acolo :D ).
Mult succes!
deci ma sfatuiti sa imi angajez un avocat.voi face si treaba asta cit de curind ,cam deodata dosarul meu este la parchet ,si inca nu am fost chemate acolo.am inteles k prima data ajunge dosarul la parchet,apoi urmeaza in tribunal,dk nu solutionam problema acolo.va multumesc.