avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducerea fara permis in stare de ebrietate si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducerea fara permis in stare de ebrietate si lovirea unei persoane de familie

am pe cineva cunoscut kre a condus fara permis 70 de metrii dar politistul kre la prins la pus sa scrie in declaratie k a condus 200 de metrii, consumase si o bere, as vrea sa stiu ce pedeapsa ar putea primi, procurorul ia spus sa aduca un certificat de la un isstructor auto precum k in momentul acela facea scola de conducere.dupa tot ce sa intamplat , ink nu sia primit pedeapsa de la tribunal a mai facut o fapta, aceea k sia batut nevasta cam tare, ea sa dus la politie, a dat declaratie si politia a trimiso la spital unde a si internato.miati putea spune ce pedeapsa il asteapta k ma intereseaza deoarece imi este prieten.va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:43, 23 Martie 2010
Cumsecade procuror desi putea sa invoce numai faptul ca distanta a fost scrisa sub presiune, berea fiind intamplator consumata si neavand legatura cu distanta.
A doua fapta, eu nu cred ca a batut-o tare, daca ar fi fost asa nu mai ajungea la politie.
Este greu sa apreciem pedeapsa dar daca ii sunteti prieten fiti alaturi de el acum cand are mai multa nevoie de sprijin moral.
Pentru prima fapta ,de circulat fara permis,avand in vedere circumstanta mentionata,probabil va primi amenda adiministrativa
Pentru a doua fapta ,daca a fost necesara internarea,functie de numarul de zile de spitalizare,posibil dosar penal
Prima fapta se compune de fapt,din doua fapte:
1.conducerea unui autoturism pe drumurile publice,fara a poseda permis de conducere-pedeapsa 1 la 5 ani inchisoare
2.conducerea unui autovehicul pe drumurile publice,avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g./l.aer expirat si atunci este tot infractiune sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani
Daca imbibatia alcoolica este sub valoarea de 0,80 ,atunci este vorba despre o contraventie,dar situatia devine circumstanta agravanta la savarsirea primei fapte.
3.Atreia fapta cea de lovire,in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale ale sotiei ,atestate de certificatul medico-legal,vor determina stabilirea incadrarii juridice
Cred ca urmeaza o pedeapsa cu suspendarea executarii conform art.81 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A condus fara permis iulian. iulian. akm cateva zile am condus fara permis 200 de metrii si am baut si o bere, masina care am conduso era urmarita de ceva timp si am avut ghinionu sa ma prinda pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,50 in aerul expirat Dorin2013 Dorin2013 am fost depistat de catre un echipaj de politie cu alcool 0,50 in aer,vas ruga daca poate cineva sa-mi spuna cat poate sa-mi iasa la analiza de singe,bausem 2 ... (vezi toată discuția)