Sunt cetateanca a Republicii Moldova. In 2003 tatal meu a depus actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane. Alaturi cu actele lui au fost adaugate si actele mele si cele ale fratelui meu care eram minori.
Numele tatalui a aparut in MO partea a 3-a,insa nu au aparut numele meu si al fratelui. La ambasada Romaniei din Chisinau mi-au spus ca si copii trebuie sa primeasca cetatenie impreuna cu tatal,dar pentru ca nu mai suntem minori trebuie sa mai adaugam niste documente.
Spuneti-mi va rog ce documente trebuie sa adaugam si unde?Vreau sa depun si un memoriu de urgentare. Spuneti-mi va rog care e forma acestui memoriu. Imi putet trimite un model? Unde sa-l depun? Sa fie semnat de numele tatalui sau al meu sau al amandurora? Trebuie imputernicit la notar acest memoriu?Multumesc mult mult de tot.Va rog sa ma ajutati. Locuiesc departe de Chisinau si imi este greu sa ma informez la ambasada.
Buna ziua! am o problema destul de grava in legatura cu cetatenia. Poate ma puteti ajuta cu ce as putea face. Eu sunt cetatean ucrainean, dar m-am nascut in republica moldova, tata e cetatean ucrainean mama nascuta in moldova, dar e cetatean ucrainean. Cand am tradus si legalizat actele mele, tata din Ivan (asa e el in pasaport) s-a transformat in Ion (in limba romana) Eu am aparut in monitorul oficial in aprilie, am deps si juramantul. Probleme au aparut cand a trebuit sa depun pentru certificat de nastere. La starea civila sector 1 mi s-a cerut dublicat de unde sunt nascuta, am adus acel dublicat, dar in acel dublicat numele tatalui este Ivan, ca in pasaport. Dupa legile moldovei actele nu se traduc ci se transcriu direct din actul de identitate. Aici nu imi recunosc acesc certificat pentru ca nu corespunde numele tatalui. Eu figurez peste tot la fiica lui Ion ( tradus in romana) De la moldova nu vor sa imi dea cu Ion, aici nu imi recunosc acest act! Va rog mult sa imi spuneti si mie o solutie, ce as putea face. Tata nu poate sa imi schimbe numele in nici un caz, este o procedura care da peste cap toate actele care le are de pana acum.
Daca stiti o solutie, ori unde as putea intreba. Am impresia ca e o situatie fara iesire,Va rog mult sa imi dati un sfat.
Trebuie sa mergeti la institutiile care v-au tradus acele acte si au facut greseala respectiva ...
Alte discuții în legătură
Acte căsătorie
Claus1988
Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)