avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cetatenie romana pentru copii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cetatenie romana pentru copii

Buna ziua, sant cetatean al Republicii Moldova si am depus cererea pentru obtinerea cetateniei romane. In perioada examinarii dosarului am nascut un copil, care prin urmare nu este inclus in dosarul respectiv si la moment am primit aprobarea cererii de cetatenie si ma intreb care este procedura pentru ca si copilul meu sa obtina cetatenia romana. Specific ca tatal copilului este la fel cetatean al Republicii Moldova si inca nu a obtinut aprobarea cetateniei romane si inca nu santem casatoriti. Copilul poarta numele tatalui. Multumesc pentru orice informatie.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Sylvicel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 01:49, 16 Martie 2018
Dacă si tatal a depus cererea pentru redobândirea cetățeniei romane, atunci e simplu: completați dosarul lui cu actele copilului sa fie trecut pe dovada de cetățenie a tatălui sau sa obțină copilul dovada de cetățenie separat de tata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei daca copilul are cetatenia tatalui Alexandra1983 Alexandra1983 Eu(Mama) fiind din Republica Moldova, tatal cetatean roman, copilu nascut an Italia..., am decis sa-i dam copilului cetatenie română. Nu santem casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie romana Viorica_vladimirovna Viorica_vladimirovna Buna ziua, Sunt nascuta in Rep. Moldova si de 8 ani sunt pe teritoriul Romaniei ca si student, dintre care de 4 ani sunt casatorita cu un cetatean roman. ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei ovasim ovasim care este cea mai rapida modalitate de obtinere a cetateniei romane de catre o persoana de nationalitate modoveneasca si in cat timp? (vezi toată discuția)