avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere cetatenie romana

Buna ziua,

Sunt nascuta in Rep. Moldova si de 8 ani sunt pe teritoriul Romaniei ca si student, dintre care de 4 ani sunt casatorita cu un cetatean roman. Intrebarea mea este: Pot depune cerere de obtinere a cetateniei romane in acest caz sau e nevoie sa astept inca un an sa am 5 ani impliniti de casatorie si apoi sa aplic?

Va multumesc anticipat pentru raspuns =D>
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:54, 22 August 2014
in calitate de cetatean al republicii Moldova aveti si posibilitatea sa redobanditi cetatenia romana daca cel putin unul din autorii dvs... parinti, bunici sau strabunici au fost cetateni romani...

Art. 8
(1) Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca indeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani

Cred ca ar fi mai bine sa asteptati inca un an. Daca nu ati avut efectiv domiciliul in Romania in toata perioada ci doar rezidenta, ar fi pacat de atata umblatura ca sa fiti amanata pentru la anul.

Procedura de redobandire mi se pare mai complicata pentru ca e nevoie de copii legalizate dupa actele de stare civila (certificate de nastere, casatorie sau deces) ale ascendentilor care au fost cetateni romani insa desigur utilizatoarea are si aceasta optiune.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Ares-3, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc din nou de raspunsul dvs.
As vrea sa stiu ce acte ar trebui sa pregatesc sa prezint atunci cand se implinesc acesti 5 ani de casatorie. Imi puteti spune, va rog, lista cu ce acte ar trebui sa contina dosarul in momentul depunerii cererii?
Va multumesc inca o data.

Cu deosebit respect,
Viorica
Aveti detalii despre procedura aici:
[ link extern ]
iar despre actele necesare aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana diaconudorina diaconudorina Buna seara! Sunt o cetateana a Republicii Moldova si sunt casatorita cu cetatean roman de 6 ani.Avem doi copii impreuna,unul nascut pe teritoriul Romaniei.De ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane prin casatorie kpas2005 kpas2005 in cazul cetatenilor moldoveni ,casatoriti cu cetateni romani ,care isi pastreaza domiciliul in republica molvova, cat timp dureaza obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane lumi24 lumi24 buna ziua as vrea sa stiu ce acte sunt necerase pentru obtinerea cetateniei romane prin casatorie ,cat dureaza si daca pot sa pedun actele fiind in alta ... (vezi toată discuția)