avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile mamei daca copilul are cetatenia tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile mamei daca copilul are cetatenia tatalui

Eu(Mama) fiind din Republica Moldova, tatal cetatean roman, copilu nascut an Italia..., am decis sa-i dam copilului cetatenie română. Nu santem casatoriti. Ce drepturi are fiecare din noi an caz ca ne despartim. Are voie tatal sa poarte copilul din Italia an Romania fara acordul mamei. Si ce drepturi are mama an acest caz.
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 22:09, 9 Aprilie 2017
Cetatenia nu are nicio legatura cu drepturile de parinte.
Indiferent de cetatenia copilului, drepturile de parinte raman aceleasi.
Tatal nu are dreptul sa plece cu copilul din tara fara acordul dvs. scris. Ar fi cel mai bine sa deschideti proces pentru a avea un domiciliu stabilit clar (la domiciliul dvs.) sa plateasca pensie alimentara si sa aiba un program de vizita (de preferat in prezenta mamei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cetatenie pentru copil provenit din alta casatorie julian_b julian_b Buna ziua sotia mea(cetatean moldovean) a fost casatorita din care a rezultat un copil, in urma divortului, instanta a hotarat ca copilul ramane in tutela ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana pentru copii Sylvicel Sylvicel Buna ziua, sant cetatean al Republicii Moldova si am depus cererea pentru obtinerea cetateniei romane. In perioada examinarii dosarului am nascut un copil, ... (vezi toată discuția)
Tatal vrea sa ceara cetatenie italiana pt copil fara acordul mamei Florentina_A Florentina_A Copilul are 5 ani, dar parintii nu au fost niciodata casatoriti. A locuit pana acum in tara fiind in grija mamei. Tatal este cetatean italian si nu a locuit in ... (vezi toată discuția)