avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TATAL VREA SA CEARA CETATENIE ITALIANA PT COPIL FARA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TATAL VREA SA CEARA CETATENIE ITALIANA PT COPIL FARA ACORDUL MAMEI

Copilul are 5 ani, dar parintii nu au fost niciodata casatoriti. A locuit pana acum in tara fiind in grija mamei. Tatal este cetatean italian si nu a locuit in Romania, dar venea ocazional pe perioade scurte de timp in tara. In urma cu 40 de zile, la rugamintea lui, mama si-a dat acordul prin act notarial ca baiatul sa iasa din tara impreuna cu tatal, in scop turistic, pt o perioada de 1 an. Promisiunea era aceea ca in maxim o luna de zile se va intoarce cu baiatul in tara, mai ales ca acesta urmeaza un tratament. Se pare ca nu a fost vorba decat de o strategie, pt ca refuza sa se mai intoarca cu baiatul si o ameninta pe mama ca a inaintat actele pt a cere cetatenie italiana pt copil. Credeti ca este posibil acest lucru fara acordul mamei?
Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 13:01, 29 Octombrie 2009
Cred ca trebuie sa faceti plangere penala de urgenta.
Pentru parasirea definitiva a tarii,copilul minor are nevoie de acordul mamei naturale.Cum aceasta si-a dat acordul numai pentru o vizita in scop turistic,cetatenul italian a savarsit o infractiune.Luat legatura cu un avocat pentru a va formula si sustine,in mod profesionist interesele ,in cadrul plangerii penale,pe care trebuie sa o formuleze
Urat din partea tatalui.
Cred ca nu va mai vedea copilul decat in prezenta mamei.
Sunt convins ca asa ar considera instanta romana la intoarcerea copilului in tara.
Dar trebuie sa va grabiti cu plangerea penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Florentina_A a scris:

In urma cu 40 de zile, la rugamintea lui, mama si-a dat acordul prin act notarial ca baiatul sa iasa din tara impreuna cu tatal, in scop turistic, pt o perioada de 1 an. .

Cam prematur cu plangerea penala din moment ce procura a fost facuta pentru o perioada de un an si nu au trecut decat 40 de zile.....
Eu nu inteleg de ce a fost dat acordul pentru un an in scop turistic !
Vizitau toata Italia in fiecare zi ?
Este evident ca mama a fost pacalita sau a stiut care este situatia !

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva tatalui atunci cand nici un parinte nu are tutela copilului Florentina_A Florentina_A Revin la un subiect abordat acum cateva zile. Este vorba despre un copil minor care nu este incredintat pana acum nici unui parinte. Mama si-a dat acordul prin ... (vezi toată discuția)
Se poate cere in instanta o expertiza medicala? Florentina_A Florentina_A Este vorba despre un copil de 5 ani cu care tatal a plecat in Italia in luna iulie, \"in scop turistic\". Deoarece situatia dintre cei 2 parinti s-a ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu minor aanonim11 aanonim11 buna ziua as avea niste intrebari Sunt divortata de aproape un an,am un baiat de 3 ani,am custodie comuna cu fostul sot..pensia alimentara a stabilit o el ( ... (vezi toată discuția)