avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare in strainatate cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare in strainatate cu minor

buna ziua
as avea niste intrebari Sunt divortata de aproape un an,am un baiat de 3 ani,am custodie comuna cu fostul sot..pensia alimentara a stabilit o el ( 100 lei pe luna) nu am vazut nici un leu de atunci,nu are program de vizita..vine o data la doua trei saptamani cate 10-20 min fara o punga de pufuleti macar.ideea e urmatoarea as vrea sa plec din tara cu baiatul bineinteles dar nu vrea sa imi dea procura ( am vrut sa ma duc 2 sapt in italia unde sunt stabiliti parintii mei si nu a vrut sa imi dea procura)..deci nu o sa imi dea never acea procura.
Exista un proces de suplinire pe care as putea sa l intentez..dar habar n am cum functioneaza
As pleca pt 2 ..3 luni cat rezist fara baiat sa muncesc sa strang bani pt un avocat fff bun dar nu stiu daca ma poate "ataca" in vreun fel ca am lasat baiatu acasa...
ce ma intereseaza este pot pleca cateva luni fara sa am problem cu el gen sa incerce sa ma decada din drepturi?
in ce consta acel process de suplinire,ce trebuie sa dovedesc?
mentionez ca mama se va intoarce din italia pt a ramane cu copilul
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:34, 7 Aprilie 2014
Daca tatal copilului nu a platit pensie puteti sa-i faceti dosar penal pentru abandon de familie (-editat- avem un nou cod penal) si cereti custodia totala a copilului,astfel nu o sa mai fie nevoie de procura pentru a merge in europa.
Tatal poate face inchisoare pentru abandon de familie.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Am inaintat l politie de peste o luna de zile o plangere penala ptr abandon.inca astept un raspuns de la politie privind desfasurarea plangerii.dar daca el plateste pt ca este vb de o suma relativ mica asta ce inseamna.ma pot folosi de aceasta plangere ca dovada la un eventual process de suplinire?
Nu cred ca va ajuta plangerea dar oricum nu aveti ce sa faceti si veti uza de ea.
Nu va ajuta plangerea. Pe tata nu il puteti executa? Sau nu puteti negocia cu el?

Nu lasati copilul fara dv., nu va recomand. Nu mergeti intai la munca si apoi luati avocat, caci deja ati facut o actiune care va poate dauna.
Parerea mea: intai va informati, apoi il chemati la o discutie oficiala, apoi adunati probe pentru suplinire acord: ce loc de munca veti avea, ce locuinta veti avea, unde va sta copilul, de ce e mai bine pentru copil.
Depinde de situatia de fapt, din ce traiti acum, daca aveti job etc., se pot gasi variante, dar nu lasati copilul aici si plecati!!
Parerea mea e ca plangerea penala e inutila... el are job?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna - tatal nu-si da acordul pt vacanta in strainatate ContSters287132 ContSters287132 Buna Ziua , Am divortat cu un an in urma si Judecatoarea a hotarat sa avem custodie comuna . Fostul meu sot nu ne mai plateste pensia alimentara de 10 luni ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alexandraralea alexandraralea Buna seara, Am divortat de sotul meu in 2014,avem custodie comuna,copilul are domiciliul stabilit la mine. Am ramas in relatii bune cu fostul sot,pentru ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor la notar, convenție nerespectată de tata. aș putea obține exercitarea exclusivă a autorității părintești? 1812 1812 Buna ziua! Am divortat de fostul meu sot la notar acum 7 ani iar el s-a obligat printr-o conventie la plata pensiei alimentare in valoare de 500 lei. Nu a ... (vezi toată discuția)