avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor la notar, convenție nerespectată de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor la notar, convenție nerespectată de tata. Aș putea obține exercitarea exclusivă a autorității părintești?

Buna ziua! Am divortat de fostul meu sot la notar acum 7 ani iar el s-a obligat printr-o conventie la plata pensiei alimentare in valoare de 500 lei. Nu a platit niciodata nimic iar copilul nu l-a vazut de la varsta de 8 luni (acum are 7 ani). Am vrut de nenumarate ori sa plec in vacanta cu copilul in strainatate dar niciodata nu a vrut sa imi dea procura. Am depus la instanta pentru custodie exclusiva iar judecatorul a considerat ca nu sunt motive intameiate faptul ca nu isi cunoaste copilul. La poliție am depus plangere pentru abandon de familie si la fel nu s-a rezolvat nimic din cauza ca nu are nici un venit. Chiar nu se poate rezolva situatia asta in nici un fel? Nu exista nici o alta cale de atac? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca cererea pentru acordarea custodiei exclusive nu a fost intemeiata pe criteriile mentionate in codul civil, normal ca a fost respinsa...
Plangerea penala care putea fi depusa, avea un alt obiect/ o alta calificare de natura penala, nu abandon de familie dupa ce anterior se pronuntase divortul...
Calea de atac este/a fost precizata in cuprinsul hotararii si trebuie/trebuia exercitata in termenul acolo specificat.
Avocatul care l-am avut a spus ca hotararea de la notar nu este egala cu hotararea judecatoreasca si ca nu se poate face nimic.

Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Eu cand m-am referit la hotarare, am avut in vedere hotararea instantei judecatoresti, - referitoare la respingerea solicitarii de incuviintare a custodiei exclusive.
De la notar nu obtineti hotarare, - obtineti certificat de divort si conventie cu privire la minor.
Puteti apela la un executor judecatoresc pt a recupera pensia pe ultimii 3 ani. Veti recupera daca respectivul are bunuri sau venituri.
Nu cred ca ati facut tot ce se putea face la procesul de obtinere al "custodiei" exclusive, neglijenta grava e un motiv destul de bun. Acum cat timp v-ati judecat? ATi epuizat si caile de atac ?
Pt a pleca in strainatate, puteti cere tot instsntei sa suplineasca acordul tatalui.
Lasati exercitarea exclusiva a autoritatii, nu e relevanta, folositi-va de cea comuna cat mai bine, obtineti drept de aiesi din tara, de a decide... domnul nu are niciun venit de niciun fel? Alb, negru, gri? Nicio viata, amanta, masina? PLecati de lace stiti, inainte saajungeti la avocat ar ajuta sa stiti cat mai multe ca sa nu consumati mult timp si bani doar cu procedura de informare.
Nu e diferente intre actele obtinute de la notar si cel de la instanta ca aplicabilitate practica. Se numesc diferit, se obtine diferit, asta e altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa plec cu copilul din tara? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu ... (vezi toată discuția)
Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)