avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general storno facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

storno facturi

Am emis in iulie facturi de prestari servicii (dirigentie de santier) catre un client, care se dovedeste neserios si nu doreste sa le achite. Pot sa fac acum in octombrie facturi cu minus sa le stornez?Pur si simplu vreau sa renunt la plata serviciilor pe care le-am prestat...nu mai vreau sa am de a face cu acest client. Pot sa stornez facturile, trebuie sa fac si o adresa unde sa spun ca renunt la plata serviciilor pe care le-am prestat?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:21, 9 Octombrie 2012
Da, care este problema?
Clientul pretinde ca nu are bani (nu stiu de ce si pe ce bani a negociat contractul?), nu vreau sa mai insist verbal (telefoane, etc) cu incasarea facturilor, nici instantei nu intentionez sa ma adresez.
Deci va intreb daca este legal sa emit acum facturi de storno pentru cele din iulie, si daca eventual trebuie sa trimit o justificare a renuntarii la plata serviciilor

Factura de stornare este o factura de rectificare/corectie in sensul art 159,alin 1 , cod fiscal.

ART. 159 Corectarea documentelor
"(1) Corectarea informaţiilor înscrise în facturi sau în alte documente care ţin loc de factură se efectuează astfel:

a) în cazul în care documentul nu a fost transmis către beneficiar, acesta se anulează şi se emite un nou document;

b) în cazul în care documentul a fost transmis beneficiarului, fie se emite un nou document care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informaţiile din documentul iniţial, numărul şi data documentului corectat, valorile cu semnul minus, iar pe de altă parte, informaţiile şi valorile corecte, fie se emite un nou document conţinând informaţiile şi valorile corecte şi concomitent se emite un document cu valorile cu semnul minus în care se înscriu numărul şi data documentului corectat."

[ link extern ]

Norme la acest art :
...
"Emiterea facturilor de corecţie nu poate depăşi perioada prevăzută la art. 147^1 alin. (2) din Codul fiscal." (adica 5 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare numar factura pfa hyutt hyutt Buna, Sunt PFA (prestez servicii) si as dori sa stiu daca este legal sa corectez cu pixul numarul unei facturi emise catre un client (SRL). Intentionez ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pe factura Mihai223 Mihai223 Am emis factura catre un client si am realizat ca e o greseala: toate datele firmei clientului sunt corecte, dar am trecut adresa gresita (ramanand tot adresa ... (vezi toată discuția)
Cum anulez o factura deja raportata si cum fac d300 consulting1234 consulting1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: 1. Am emis o factura in urma cu aproape 50 de zile, pe care clientul nu mai este dispus sa o plateasca. 2. Am raportat-o ... (vezi toată discuția)