avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere succesiune!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere succesiune!

Buna seara am terminat acum 8 luni succesiunea unui teren de 3500mp si o casa ,impreuna cu fratii mei si mama ,tatal este decedat.In urma acestei succesiunu eu am ramas cu 1000mp de teren ,4 dintre frati cu 1600mp iar mama cu 1000mp plus casa,iar pe acel scrie ca trebuie sa le platesc fratilor mei o diferenta de 3500lei ,iar ei mie 1000lei ,ne -am inteles intre noi cu banii ,eu am inceput sa fac actele necesare pt construirea unei case ,iar acum cand sa imi dea autorizatia de constructie mi se cere de la primarie sa fac dovada ca eu am platit suma de bani catre ei si ei catre mine ,imi puteti spune ce sa fac in situatia asta ca depind doar de acest lucru ca sa mi se aprobe autorizatia de constructie ,cum sa dovedesc ca noi ne-em inteles ca fratii cu banii!#-o
#-o
Cel mai recent răspuns: vasy2007 , utilizator 19:51, 16 Octombrie 2012
mergeți la un notar și dați toți câte o declarație notarială pe proprie răspundere precum că ”v-ați înțeles ca între frați”.Depuneți acele declarații notariale (păstrați-le în copie) la acea primărie.Succes !
am fost la notar si am fost trimis la un executor judecatoresc,si problema ar fi ca doi dintre frati acum sant plecati din tara ,ce as putea face in situatia astacel mai repede?
a) pt fratii dvs. : să vă expedieze din ţara în care se află poştal Declaratie notarială pe proprie răspundere în limba română ori o traduceti dvs. ;
b) NU am înteles de ce notarul va trimis la executorul judecătoresc ? ! eventual mergeti la un alt notar
pai cred ca nu stia nici doamna notar ,de ma trimis la executor judecatoresc!
poate nu ati vorbit cu notarul. poate era secretara.
daca terenurile au fost inscrise in cartea funciara, atunci s-a notat in cartea funciara prin partaj suma care se datoreaza de catre fiecare. cu titlu drept sulta. in momentul in care dumneavoastra ati achitat suma respectiva, fratele trebuia sa dea o declaratie prin care recunoaste ca a primit banutii si nu mai are niciun fel de pretentii de la dumneavosatra. acea declaratie trebuia trimisa la cartea funciara in vederea radierii.
prin urmare, solicitati fratilor respectiva declaratie intocmita la ambasada romaniei din tara respectiva sau consulat, ori la un notar public din tara respectiva. daca va fi intocmita la notar in strainatate atunci respectiva declaratie va trebui apostilata.

cand primiti declaratia trebuie sa solicitati cartii funciare radierea.

Alte discuții în legătură

Accident de munca rezultat cu deces in germania. ciorogar_paraschiva ciorogar_paraschiva Ce demersuri trebuie sa faca familia ca sa afle mai multe detalii despre accident si cum decurge ancheta?! (vezi toată discuția)
Documente calatorie romani cu dubla cetatenie AnaMariavad AnaMariavad Buna ziua, as avea nevoie de o informatie. Suntem romini si anul trecut am luat si cetatenia italiana. Avem 2 copii din care numai unul am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Notar roman in münchen monaandrusco monaandrusco buna ziua,am o rugaminte,puteti sa imi spuneti unde gasesc in München un notar cu care se poate vorbi si romaneste? iau in calcul totusi si faptul ca e ... (vezi toată discuția)