avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie si preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie si preaviz

Mi-am dat demisia si mi-au zis ca trebuie sa stau in preaviz 15zile(in conditiile in care contractul meu este pe 2 ore, desi, in mod normal, stau de la 8 pana la 10 ore zilnic, mai putin in weekend). Intrebarea mea este: daca imi iau medical in perioada preavizului, acesta se va prelungi? Ca sa fiu ma exacta: iau medical 15zile si, dupa terminarea acestuia, mai trebuie sa stau 15 zile in preaviz sau s-a terminat totul si plec acasa linistita?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 9 Octombrie 2012
Nu exista o sanctiune daca dvs. nu veti ramane la locul de munca pe perioada preavizului. Singura parte negativa e doar faptul ca nu veti fi platita pentru zilele respective
@ apsara

1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Concediu medical suspenda perioada de preaviz, asfel incat la terminarea acestuia veti efectua zilele de preaviz ramase. In acest sens, avem :
art.81 alin. (6)C.mun. : In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

Asadar, concediu medical prelungeste preavizul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Litergame1 Litergame1 Buna ziua. Sunt angajat din data de 04.07.2016 la o companie in Iasi Din pacate programul nu imi mai permite sa imi rezolv problemele personale si/sau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tenteamaria tenteamaria ce se intampla daca imi dau demisia fara a respecta preavizul? (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)